Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Policajti chytili tohtoročného rekordéra: Mužovi v Trnave namerali za volantom 4,6 promile

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TRNAVA - Trnavskí policajti chytili vodiča, ktorému namerali v dychu 4,6 promile alkoholu. Muža, pôvodom cudzinca, v súčasnosti už občana mesta, kontrolovali na čerpacej stanici na Bučianskej ulici, kúsok od domu, kde býva. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

"Muža vo veku 34 rokov obmedzili na osobnej slobode a eskortovali do cely policajného zaistenia. Po vytriezvení ho poverený policajti vypočul, obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a spis predložil v tzv. superrýchlom konaní. O vine a treste rozhodoval súd v pondelok," informovala hovorkyňa.      

Nafúkali aj ďalší vodiči

Počas víkendu nafúkali aj ďalší vodiči. Muž vo veku 41 rokov jazdil po obci Veľké Kostoľany, keď ho nameral policajný radar. Jazdil rýchlosťou 66 kilometrov za hodinu. Policajti ho zastavili a pri riešení priestupku podrobili aj kontrole na alkohol. V dychu mal 1,19 promile.

Za volant auta si opitá sadla aj 46-ročná žena. Vo večerných hodinách nezvládla riadenie a nabúrala do zaparkovaného auta. V dychu jej piešťanskí policajti zistili po nehode 1,48 promile. "Piešťanský súd ich oboch uznal za vinných z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a po verdikte boli obaja prepustení na slobodu," uviedla Linkešová. "Policajti zostávajú vo zvýšenej miere stále na cestách. A hoci je celospoločenská situácia náročnejšia, na cestách a za volantom opitých tolerovať nebudeme," dodala.

Policajti chytili tohtoročného rekordéra:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu