Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zatiaľ máme dostatok síl a prostriedkov na monitorovanie hranice, uviedol Mikulec

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Slovensko má zatiaľ k dispozícii dostatok síl a prostriedkov na monitorovanie hranice s Ukrajinou. Pomáha aj 50 policajtov z Českej republiky, podporu ponúkli aj ďalšie krajiny. Pomoc z agentúry Frontex je v procese. Po stredajšom rokovaní vlády o tom informoval minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Mikulec deklaroval, že všetkých občanov tretích krajín z Ukrajiny kontrolujú. Pre občanov napríklad z Maroka alebo Indie sa riešia repatriačné lety. Slovensko spolupracuje s ich ambasádami. Odmieta, že by bol na slovenskej hranici chaos. Nelegálne prekročenie tzv. zelenej hranice s Ukrajinou zatiaľ nezaznamenali.  

Zatiaľ máme dostatok síl a prostriedkov na monitorovanie hranice, uviedol Mikulec (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

O avizovaných dávkach pre ľudí či organizácie, ktoré ubytujú utečencov z Ukrajiny, prípadne samotných Ukrajincov, podľa Mikulca naďalej prebieha debata. V súvislosti so zvýšeným záujmom o pasy minister vyzval ľudí, aby nepodliehali panike. "SR zatiaľ nič také nehrozí, aby museli mať do dvoch dní pasy. Nápor je zbytočný, sme na kapacitách toho, čo vieme vyprodukovať," povedal.
 

Viac o téme: Rokovanie vládyRoman MikulecVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu