Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kollár ubezpečil Stefanchuka: Slovensko podporuje Ukrajinu pri vstupe do EÚ

Boris Kollár
Boris Kollár (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) ubezpečil svoj ukrajinský náprotivok Ruslana Stefanchuka, že Ukrajina má plnú podporu Slovenska pri prístupových rokovaniach do Európskej únie (EÚ). Urobil tak počas ich telefonátu v stredu dopoludnia. Informoval o tom odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR.

Predseda ukrajinského parlamentu mal Kollára požiadať aj o vyhlásenie bezletovej zóny nad Ukrajinou a vytvorenie mierových zložiek NATO na jej území. "Toto nie je rozhodnutie, ktoré môže SR urobiť sama, je na to potrebný diskurz na úrovni všetkých členov Severoatlantickej aliancie," vysvetlil šéf slovenského parlamentu.

V Bruseli pripravujeme aktiváciu smernice o dočasnej pomoci, oznámila európska komisárka pre vnútorné záležitosti (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Slovensko bude pomáhať aj naďalej

Stefanchuk sa mal zároveň poďakoval za pomoc, ktorú Slovenská republika poskytuje jeho krajine, a to najmä za pomoc Ukrajincom hľadajúcim u nás útočisko. Kollár ho mal ubezpečiť, že Slovensko bude aj naďalej pomáhať Ukrajine tak dlho, ako to bude potrebné.

Viac o téme: PodporaBoris KollárVojna na UkrajineRuslan Stefanchuk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu