Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Slováci ukázali solidaritu: VIDEO Koncert pre Ukrajinu v Bratislave! Podporiť ho prišli stovky ľudí

Zobraziť galériu (17)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Festival Pohoda organizoval v nedeľu od 15.00 h na Hlavnom námestí v Bratislave Koncert pre Ukrajinu. Organizátori chceli podujatím vyjadriť solidaritu s ľuďmi na Ukrajine.

"Slobodné umenie sa najlepšie rozvíja v slobodných krajinách a vieme, že o to isté sa snažia aj naši priatelia na Ukrajine," uviedol riaditeľ festivalu Pohoda Michal Kaščák. "Každoročne na Pohode vystupujú skvelí ukrajinskí umelci a umelkyne, prichádzajú k nám zástupcovia ich médií, mnohí návštevníci a máme tiež skvelé vzťahy s promotérmi. Chceli sme im aj takto všetkým odkázať, že v týchto ťažkých chvíľach sme s nimi," vyhlásil Kaščák.

V Bratislave sa konal Koncert pre Ukrajinu (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Galéria: Slováci ukázali solidaritu: VIDEO Koncert pre Ukrajinu v Bratislave! Podporiť ho prišli stovky ľudí

Poznamenal, že ak by sa podobný útok týkal Slovenska, jedným z prvých cieľov by bolo trenčianske letisko. "Slúži aj na mnohé civilné aktivity, vrátane nášho festivalu," dodal. Na koncerte vystúpila aj ukrajinská DJ-ka Miklei, ktorá žije na Slovensku. Ďalšie mená zverejnili organizátori na webstránke festivalu Pohoda a facebookovom evente Koncertu pre Ukrajinu.

Slováci ukázali solidaritu: VIDEO
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Koncert naživo odvysielala verejnoprávna televízia. „RTVS sa rozhodla aj touto formou podporiť iniciatívy na Slovensku, ktoré napomáhajú dobrej veci. Tento koncert sme chceli sprostredkovať všetkým našim divákom, ktorí sa ho nemohli osobne zúčastniť a vyjadriť tak svoju podporu našej susednej krajine,“ povedal riaditeľ sekcie programových služieb Anton Šulík.

Slováci ukázali solidaritu: VIDEO
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: BratislavaVojna na UkrajineKoncert pre Ukrajinu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu