Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Šéf obrany o kroku Putina: Snáď mu nenapadne použiť jadrové zbrane! Je to šialené, bol by to svetový konflikt

Minister obrany Jaroslav Naď Zobraziť galériu (2)
Minister obrany Jaroslav Naď (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO) dúfa, že ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi ani len nenapadne použiť jadrové zbrane. Reagoval tak na kroky Putina, ktorý nariadil v nedeľu armáde, aby uviedla jadrové sily do stavu vysokej pohotovosti.

"Ani len nad tým reálne neuvažujme, lebo to by znamenalo svetový konflikt," vyhlásil po nedeľnom rokovaní vlády v reakcii na nariadenie o uvedení ruských jadrových síl do vysokej pohotovosti. 

Šéf obrany o kroku Putina: Snáď mu nenapadne použiť jadrové zbrane! Je to šialené, bol by to svetový konflikt (Zdroj: Topky/Maarty)

Nie je to prekvapenie, ale bol by to svetový konflikt

"Takýto krok nie je prekvapením, pretože sa Rusko opakovane vyhrážalo svojim jadrovým potenciálom. Iba šialenec však môže uvažovať nad jadrovými zbraňami," vyhlásil Naď. Deklaruje, že Slovensko i jeho spojenci rátajú so všetkými alternatívami a situáciu monitoruje NATO i Európska únia.

Minister obrany Jaroslav Naď
Zobraziť galériu (2)
Minister obrany Jaroslav Naď  (Zdroj: Topky/Maarty)

Ruský prezident Vladimir Putin nariadil v nedeľu armáde, aby uviedla tzv. odstrašujúce, teda jadrové sily do stavu vysokej pohotovosti. Západné krajiny obvinil z "nepriateľských" krokov voči svojej krajine.

Viac o téme: Jadrové zbraneRuskoVladimir PutinUkrajinaVojna na UkrajineJaroslav Naď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu