Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Meteorológovia varujú: Na severe sa môže vyskytnúť vietor na horách, hrozia aj povodne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na severe Slovenska sa môže v piatok vyskytnúť vietor na horách. V noci môže dosiahnuť rýchlosť od 135 do 160 kilometrov za hodinu. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého aj druhého stupňa. V niektorých okresoch hrozia povodne z topenia snehu. Informuje o tom na svojom webe.

Pred vetrom na horách si treba dať pozor v okresoch Poprad, Brezno, Liptovský Mikuláš, Banská Bystrica, Ružomberok, Turčianske Teplice, Martin, Žilina, Dolný Kubín, Námestovo a Tvrdošín. Výstraha prvého stupňa platí do 22.00 h, druhý stupeň do soboty poobedia. Výskyt vetra s rýchlosťou 45 kilometrov za hodinu očakávajú meteorológovia od 19.00 h. Výstrahu prvého stupňa preto vydali pre okresy Námestovo, Tvrdošín a Kežmarok.

Meteorológovia varujú: Na severe
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Povodne z topenia snehu hrozia v okresoch Žilina, Martin, Ružomberok, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Námestovo, Dolný Kubín, Tvrdošín, Bánovce nad Bebravou, Michalovce a Sobrance. Pr tieto oblasti platí výstraha prvého stupňa, pre okres Turčianske Teplice vydalo SHMÚ výstrahu druhého stupňa.

Meteorológovia varujú: Na severe
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

"Vzhľadom na existujúce snehové zásoby, oteplenie a spadnuté kvapalné zrážky bol zaznamenaný vzostup vodných hladín. Aktuálne vodné hladiny kulminujú alebo klesajú," poznamenali meteorológovia.

Viac o téme: PovodnePočasieVietorSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu