Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poslanci ukončili deň hlasovaním: Vo štvrtok ich čaká aj mimoriadna schôdza

Roman Mikulec
Roman Mikulec (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili deviaty rokovací deň hlasovaním o prerokovaných bodoch programu. Zídu sa opäť vo štvrtok (17. 2.) ráno od 9.00 h.

Zákonodarcovia by mali vo štvrtok ráno pokračovať v riadnej 55. schôdzi diskusiou o novele zákona o ochrane prírody a krajiny z dielne nezaradených poslancov okolo Tomáša Tarabu. Následne by sa mali venovať návrhu na voľbu komisára pre deti a tiež člena Rady pre štátnu službu.

Mimoriadna schôdza k odvolávaniu Mikulca bude popoludní

Popoludní by mali riadnu schôdzu prerušiť, pretože na 14.00 h je zvolaná mimoriadna schôdza. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) by mal na nej čeliť odvolávaniu. Rokovanie inicioval opozičný Smer-SD.

Mikulec podľa slov šéfa Smeru-SD Roberta Fica riadil činnosť obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Šéf strany tvrdí, že minister nielen vedel, ale aj riadil vyšetrovateľov, ktorí "spáchali trestný čin sabotáže, zneužívania právomoci verejného činiteľa, marenia spravodlivosti". Fico hovorí o "organizovanej skupine", ktorej úlohou malo byť "pozatvárať celú opozíciu".

Viac o téme: OdvolávanieTermínMimoriadna schôdzaRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu