Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najnovší PRIESKUM: Víťaz prekvapil, bývalý premiér Matovič sa postaral o rekord

Predseda OĽaNO a minister financií SR Igor Matovič. Zobraziť galériu (3)
Predseda OĽaNO a minister financií SR Igor Matovič. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ako to vyzerá s obľúbenosťou politikov na Slovensku? Agentúra FOCUS pre televíziu Markíza priniesla najnovšie výsledky prieskumu. Najdôveryhodnejším politikom na Slovensku je minister životného prostredia, na opačnom konci je jeho stranícky šéf Igor Matovič.

Dôvera v politikov je na Slovensku dlhodobo veľmi nízka. Aj najdôveryhodnejší člen vlády Ján Budaj má problémy s dôveryhodnosťou. Podľa agentúry FOCUS, ktorá robila najnovší prieskum pre televíziu Markíza, mu dôveruje 34 percent respondentov. Druhým je predseda vlády Eduard Heger s 33 percentami. Na treťom mieste figuruje minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský s 32 percentami opýtaných. V prvej päťke sa nachádza ešte predseda vládneho SaS a minister hospodárstva SR Richard Sulík (31 percent) a jeho stranícky kolega, minister školstva Branislav Gröhling (30 percent).

Najnovší PRIESKUM: Víťaz prekvapil,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Najmenej dôveryhodný

Vo vláde má najmenšiu dôveru bývalý premiér a súčasný minister financií Igor Matovič. V súčasnosti mu dôveruje len 13 percent respondentov, naopak, nedôveru mu vyjadrilo až 85 percent opýtaných. 

Najnovší PRIESKUM: Víťaz prekvapil,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Agentúra Focus pre reláciu Na telo TV Markíza)

Opoziční voliči

Voliči najsilnejšej opozičnej strany HLAS-SD dôverujú najviac Budajovi, zatiaľ čo voliči Smeru preferujú ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského. Priaznivci Republiky veria najviac ministrovi dopravy Andrejovi Doležalovi. Prieskum verejnej mienky agentúry FOCUS sa uskutočnil od 19. do 26. januára na vzorke 1017 respondentov. Mali odpovedať na otázku: "Do akej miery dôverujete alebo nedôverujete nasledujúcim členom vlády?"

Viac o téme: PrieskumVoľbySlovenskoFOCUS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu