Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Príbuzný Petra Žigu ide na slobodu! Najvyšší súd nevidí obavy z ovplyvňovania svedkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Podnikateľa Štefana Žigu, obvineného z pokračovacieho zločinu podplácania, prepustil Najvyšší súd (NS) SR z väzby na slobodu.

Senát dospel k záveru, že u obvineného pominuli obavy z ovplyvňovania svedkov, znalcov či spoluobvinených a tiež z pokračovania v trestnej činnosti. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

AKTUÁLNE NAKA zadržala Štefana Žigu: Obvinenie z korupcie!

"Senát 3T Najvyššieho súdu na neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu z 21. 1. 2022 a obvineného Štefana Ž. prepustil z väzby na slobodu. Senát dospel k záveru, že obava, že obvinený bude pôsobiť na svedkov, znalcov, spoluobvinených alebo inak mariť objasňovanie skutočností závažných pre trestné stíhanie nie je dôvodná. Rovnako má senát za to, že u obvineného nie je daný ani dôvod väzby preventívnej, teda pre dôvodnú obavu, že bude pokračovať v trestnej činnosti," povedala Važanová.

Štefan Žiga bol zadržaný vlani v septembri. Má byť v príbuzenskom vzťahu s exministrom hospodárstva a súčasným poslancom Národnej rady SR Petrom Žigom.

Viac o téme: PrepustenieVäzbaŠtefan Žiga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu