Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žilinka nezistil dôvody na zrušenie obvinenia exministra Žigu: Podozrenia z podplácania odmieta

generálny prokurátor Maroš Žilinka
generálny prokurátor Maroš Žilinka (Zdroj: TASR – Martin Baumann)

BRATISLAVA – Generálny prokurátor Maroš Žilinka nezistil dôvody na zrušenie obvinenia exministra Petra Žigu, ktorý je trestne stíhaný pre prečin podplácania. Vyplýva to z vyjadrenia hovorcu Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibora Skladana.

"Maroš Žilinka dňa 9. decembra 2021 nevyhovel návrhu obvineného P. Ž., ktorým sa domáhal zrušenia uznesenia vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry o vznesení obvinenia zo dňa 17. decembra 2020 a naň nadväzujúceho uznesenia prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry o zamietnutí sťažnosti zo dňa 7. júla 2021," spresnil hovorca.

Žiga v súčasnosti pôsobí v mimoparlamentnej strane Hlas-SD

Doplnil, že generálny prokurátor po preskúmaní veci nezistil dôvody na zrušenie napadnutých právoplatných rozhodnutí v prípravnom konaní. "Dospel k záveru, že v aktuálnom štádiu trestného konania zistené skutočnosti dostatočne odôvodňujú záver o dôvodnosti trestného stíhania obvineného P. Ž. pre prečin podplácania," podotkol Skladan. Žiga je v súčasnosti poslancom Národnej rady SR a pôsobí v mimoparlamentnej strane Hlas-SD. Podozrenia z podplácania odmieta.

Viac o téme: DôvodyObvinenie Peter ŽigaMaroš Žilinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu