Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragická dopravná nehoda pri obci Svinia: Auto zachytilo chodca (†25), zraneniam na mieste podľahol

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

PREŠOV - Život 25-ročného muža si vyžiadala dopravná nehoda, ku ktorej došlo v nedeľu (6. 2.) podvečer pri obci Svinia v okrese Prešov. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, išlo o zrážku osobného motorového vozidla, ktorého vodičom bol 59-ročný Prešovčan, a chodca z obce Rokycany.

"Podľa doteraz získaných informácií vodič viedol vozidlo v smere od Popradu do Prešova, pričom z doposiaľ presne nezistených príčin zachytil 25-ročného muža. Pri zrážke chodec utrpel zranenia, ktorým na mieste dopravnej nehody podľahol," skonštatovala Ligdayová.

Na osobnom motorovom vozidle vznikla škoda 1000 eur. Prešovčan bol podľa Ligdayovej na mieste nehody podrobený dychovej skúške, výsledok u neho vylúčil prítomnosť alkoholu. "Vzhľadom na uvedenú skutočnosť poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove v prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. K prípadu bol pribratý aj znalec z odboru dopravy. Polícia preveruje všetky okolnosti nehody, jej príčinu, ako aj mieru zavinenia účastníkov," dodala krajská policajná hovorkyňa.

Viac o téme: SmrťChodecDopravná nehodaPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu