Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

PREDPOVEĎ Blíži sa poriadna snehová kalamita, platia výstrahy! Počas týždňa však vyskočia teploty vysoko

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR / Pavel Neubauer)

BRATISLAVA – Nový týždeň nás privíta dažďom aj snehom, počítať s novou vrstvou treba najmä na severnom a strednom Slovensku. Ako však bude týždeň napredovať, teplota začne narastať a v južných oblastiach prekročí 10 stupňov Celzia.

Týždeň odštartuje na viacerých miestach poriadnou snehovou nádielkou. V oblastiach sevorozápadného, severného a stredného Slovenska môže do pondelkového rána napadnúť až 20 centimetrov snehu. Výstrahu pred snežením pre okresy Trenčianskeho, Žilinského, Banskobystrického a Prešovského kraja vydal Slovenský hydrometeorologický ústav, platí do pondelka 7. hodiny ráno.

PREDPOVEĎ Blíži sa poriadna
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

Meteorológovia upozorňujú tiež na silný vietor na horách, ktorý môže v oblastiach severného a stredného Slovenska dosiahnuť silu víchrice až orkánu. V tatranskej oblasti, kde je do nedeľňajšej polnoci vyhlásený zvýšený druhý stupeň výstrahy môže byť rýchlosť vetra v nárazoch 135 až 160 kilometrov za hodinu.

PREDPOVEĎ Blíži sa poriadna
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

V noci pondelka na utorok treba očakávať premenlivá oblačnosť a ojedinele, v Žilinskom kraji na viacerých miestach, sneženie alebo snehové prehánky. Cez deň bude od západu oblačno až zamračené a miestami, na severe na mnohých miestach, sa treba pripraviť na sneženie, v nižších polohách aj na dážď so snehom alebo dážď. Ojedinele sa vyskytne poľadovica, snehové jazyky a záveje. Najnižšia nočná teplota sa bude pohybovať od 1 až -4, v údoliach lokálne okolo -6 stupňov. Najvyššia denná teplota vystúpi na 3 až 8, v Žilinskom kraji, na Horehroní a hornom Spiši okolo 1 stupňa.

PREDPOVEĎ Blíži sa poriadna
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

Streda odštartuje oblačným počasím. Na viacerých miestach treba počítať s dažďom, od 1000 metrov aj snežením, spočiatku aj nižšie. Postupne zrážky ustanú. Najnižšia nočná teplota bude od 2 až -3, na západe 6 až 2 stupňov. Najvyššia denná teplota vystúpi na 8 až 13, na severe a miestami aj východe na 3 až 8 stupňov.

PREDPOVEĎ Blíži sa poriadna
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

Vo štvrtok má byť prevažne polojasno, v nižších polohách ojedinele nízka oblačnosť. Ojedinele môžete očakávať aj mrholenie. Má byť však teplo. Najnižšia nočná teplota sa bude pohybovať od 2 až do -4 stupňov. Cez deň by ale vystúpiť na 7 až príjemných 12 stupňov, pri nízkej oblačnosti a na severe miestami okolo 5 stupňov.

V piatok očakávajte premenlivú, postupne až veľkú oblačnosť. Ojedinele prehánky, vo vyšších polohách aj snehové. Najnižšia nočná teplota bude v rozmedzí od 2 až -4 stupňov. Cez deň vystúpi na 5 až 11 stupňov.

Viac o téme: PočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu