Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Pellegrini sa na tlačovke doslova zapotil: Otázky o financovaní strany spôsobili hádku, expremiér napokon odišiel!

Pellegrini sa na tlačovej konferencii pohádal s novinárkou. Zobraziť galériu (2)
Pellegrini sa na tlačovej konferencii pohádal s novinárkou. (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Ľahký štvrtok za sebou rozhodne nemá líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini, ktorý sa ku koncu pracovného týždňa postavil pred kamery, aby skritizoval ministra financií za neudržateľné zdražovanie. Nakoniec sa však sám poriadne zapotil, keď bol konfrontovaný s financovaním vlastnej strany. Redaktorku, ktorá otázky kládla dokonca musel v istých chvíľach hlasno prekričať.

Celá lavína výmeny názorov sa spustila po otázke novinárky z konkurenčného média o tom, ako si Pellegrini vysvetľuje upravený zoznam darcov pre stranu Hlas-SD na webstránke strany. "Neviem o čom hovoríte," povedal najskôr pokojným hlasom líder strany Pellegrini.

Pellegrini sa po otázkach o financovaní vlastnej strany pochytil s novinárkou, napokon odišiel (Zdroj: Topky/Maarty)

Podozrivá úprava darcov na webstránke, podľa Pellegriniho sa nič také nedialo

Podľa otázok novinárky sa však na webstránke Hlasu-SD dialo niečo nezvyčajné, a síce, že dochádzalo k úprave niektorých darcov a jedného z nich dokonca aj "vygumovali". Malo ísť pritom o tisíce eur za každého jedného z nich.

"Ja som nič neupravoval. Neviem, kto to má na starosti. Asi technici, ktorí tam dávajú informácie," pokračoval Pellegrini s tým, že on za tieto záležitosti zodpovedný nie je, ale len za výročné správy strany, ktoré sú podľa neho v poriadku.

VIDEO Pellegrini sa na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Odchod z tlačovky

Po ďalších otázkach však už zvýšil hlas a novinárku dokonca oslovil "moja zlatá", a tiež dodal, že jej musel viaceré pojmy v oblasti účtovníctva vysvetľovať. Na viaceré otázky novinárov dokonca ani nedošlo, pretože výmena názorov vyeskalovala do takej úrovne, že Pellegrini z brífingu jednoducho odišiel a viac na otázky neodpovedal. "Máte ešte niečo?" povedal už v istej chvíli viacerými otázkami zbombardovaný Pellegrini, ktorý opakoval, že finančný stav strany je a bude vypísaný vo výročnej správe.

Viac sa dozviete vo videu vyššie.

Viac o téme: FinancovanieStranaOtázkyPeter PellegriniHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu