Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

MIMORIADNE Covid sa opäť šíri medzi politikmi: Pozitívne testy má Mikulec aj Remišová, karanténa!

Minister Roman Mikulec má koronavírus. Zobraziť galériu (6)
Minister Roman Mikulec má koronavírus. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Koronavírus a jeho najnovšia štvrtá vlna cez variant omikron začína byť čoraz viditeľnejšia a dôkazom sú ďalšie pozitívne testy. Po hlavnom hygienikovi Jánovi Mikasovi hlásia pozitívne testy na ochorenie aj ministri Roman Mikulec (OĽaNO) a Veronika Remišová (Za ľudí), ktorí sa tak nezúčastnia rokovania vlády a Mikulec zrejme bude musieť odložiť aj zahraničnú cestu.

Informáciu priniesol portál TV Noviny.sk. Minister po tom, ako zistil svoju pozitivitu, odišiel do karantény a fyzicky sa tak nezúčastní na dnešnom rokovaní na Úrade vlády SR.

MIMORIADNE Covid sa opäť
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Rezort potvrdil pozitívny výsledok

Správy o pozitivite ministra Mikulca už potvrdilo aj ministerstvo. "Minister vnútra pred včerajšou návštevou ZŠ absolvoval AG test s negatívnym výsledkom. Vzhľadom na plánovanú služobnú cestu do Francúzska absolvoval v podvečerných hodinách aj PCR test v Univerzitnej Nemocnici sv. Michala, bez akýchkoľvek príznakov alebo zdravotných komplikácií. Potvrdzujeme, že výsledok PCR testu bol pozitívny. Minister vnútra sa bude riadiť aktuálne platnou vyhláškou ÚVZ, ktorá stanovuje 5 dňovú karanténu. Vzhľadom na jeho dobrý zdravotný stav vykonáva agendu, ktorá to umožňuje, z domu, vrátane dnešného rokovania vlády, na ktorom je prítomný online," poskytla stanovisko hovorkyňa ministerstva Barbara Túrosová

Naposledy bol Mikulec na verejnosti len včera

Mikulec bol pritom na verejnosti len včera, keď bol spolu s ministrom školstva Branislavom Gröhlingom (SaS) v jednej zo základných škôl predstavovali nový seriál Robin. Pred návštevou podujatia im podľa všetkého antigénový test hlásil negatívny výsledok.

MIMORIADNE Covid sa opäť
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky.sk)


Kyberšikana, stratený v lese či boj s hoaxami? Deti už nič neprekvapí: Za všetko môžu Bača s Robinom!


Očkovanie má za sebou

Minister vnútra Mikulec je plne zaočkovaný a dá sa teda očakávať miernejší priebeh ochorenia. PCR test absolvoval len úplnou náhodou,a to preto, lebo sa vo štvrtok chystal na zahraničný summit do Francúzka, na ktorý však zrejme môže nateraz zabudnúť. Príznaky v čase testovania podľa informácii portálu nemal žiadne.

Pozitívna je aj Remišová, už druhýkrát

Do karantény okrem iného šla aj vicepremiérka a líderka Za ľudí Veronika Remišová. Tá už covid v minulosti prekonala a teraz je to tu zas. "Po pozitívnom teste som bez príznakov a pracujem z domu," povedala pre Nový čas Remišová. V jej prípade pritom nejde o prvý pozitívny test. Naposledy covid dostala na Vianoce počas roka 2020.

MIMORIADNE Covid sa opäť
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: Test VládaPozitívnyKoronavírusVeronika RemišováRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu