Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Doplňujúce voľby budú 19. marca v 15 obciach: V ďalších štrnástich nepodali kandidátky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Starostu či poslanca zastupiteľstva si budú občania voliť 19. marca v 15 obciach. Voľby do orgánov samosprávy obcí boli vyhlásené pre 29 samospráv. V 14 z nich sa napokon nebudú konať, pretože v nich nikto nemal záujem kandidovať. Uviedli to z tlačového odboru kancelárie ministra vnútra.

Starostu budú občania voliť v obciach Bernolákovo, Liptovské Beharovce, Brezany, Selce, Mokrá Lúka, Jastrabie nad Topľou, Drienovec, Štitáre, Košťany nad Turcom a Seľany. Poslanca majú vyberať v obciach Vavrišovo, Braväcovo, Kecerovský Lipovec, Brvnište a Čifáre.

Voľby sa nebudú konať v 14 obciach. V Starine si mali vyberať starostu i poslanca. Nikto však nepodal kandidátnu listinu ani na jednu z týchto funkcií. Kandidátku nepodali ani v obciach Hradište pod Vrátnom, Biely Kostol, Pavlice, Malá Čausa, Bielovce, Pečenice, Žikava, Pribylina, Moškovec, Divinka, Píla, Pongrácovce a Bunetice.

Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sa vyhlasujú v prípade, ak sa v niektorej obci nekonali, alebo ak zanikol mandát poslanca či starostu bez náhradníka. Zákon tiež stanovuje, že voľby sa zopakujú, ak ich vyhlásil Ústavný súd SR za neplatné.

Viac o téme: VoľbyKandidátiObceDoplňujúce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu