Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nezvestného Poliaka v Západných Tatrách nenašli ani po troch dňoch

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: hzs.sk)

ŽIAR - Pátranie po 58-ročnom poľskom turistovi, ktorý sa nevrátil z túry v Západných Tatrách, je zatiaľ neúspešné. Informovali o tom na svojej webovej stránke horskí záchranári.

„V Jamníckej doline našli batoh, ktorý po preverení u rodinných príslušníkov patrí hľadanému. Dvadsať záchranárov Horskej záchrannej služby (HZS) s piatimi psami prehľadávali celú oblasť, žľaby, priľahlé hrebene a sedlá. Hľadaného sa doposiaľ nepodarilo nájsť,“ informuje HZS. 

Horskí záchranári spustili pátranie vo štvrtok

HZS spustila pátranie po Poliakovi vo štvrtok (13. 1.). Predchádzajúci deň ráno sa vybral zo Zakopaného na výstup do oblasti hraničného hrebeňa. Podľa šetrenia sa mohol pohybovať v Západných Tatrách v časti od Volovca smerom na Bystrú. 

Nezvestného Poliaka v Západných
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: hzs.sk)

Na záchrannej akcii sa zúčastnili záchranári oblastného strediska HZS Západné Tatry, Strediska lavínovej prevencie, školiaceho strediska, Riaditeľstva HZS a jeden dobrovoľný záchranár HZS. Pátranie vo štvrtok sťažovali mimoriadne zlé podmienky - silný vietor, mrznúci dážď, zlá viditeľnosť a zľadovatený terén. Poľskí záchranári hľadali pomocou vrtuľníka, dronu aj pozemne na poľskej strane Tatier. Rovnako neúspešne.

Viac o téme: PátranieZápadné TatryPoliak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu