Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Záchranná akcia v Chočských vrchoch: Turista zablúdil, podchladeného ho našla HZS

Turista zablúdil v Chočských vrchoch, podchladeného ho našla HZS
Turista zablúdil v Chočských vrchoch, podchladeného ho našla HZS (Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba)

DOLNÝ KUBÍN – Zablúdeného 55-ročného turistu v Chočských vrchoch hľadali v piatok ráno horskí záchranári. Ako informovali na sociálnej sieti, napokon sa im ho podarilo nájsť.

Turista sa ešte vo štvrtok (13. 1.) vybral z Dolného Kubína do Chočských vrchov. V oblasti vrchu Havrania zišiel z trasy a zablúdil. Po noci strávenej vonku, v skorých ranných hodinách podchladený a neschopný pohybu, kontaktoval tiesňovú linku 155. Podľa Horskej záchrannej služby (HZS) však nevedel uviesť presnú polohu, kde sa nachádza a ani poskytnúť GPS súradnice. Mali len informáciu, že je na zvážnici medzi vrchmi Havrania a Vrchvarta.

Muža previezli do nemocnice

Pátrať po mužovi išli skupiny záchranárov HZS z oblastných stredísk Veľká Fatra, Malá Fatra, školiaceho strediska a Strediska lavínovej prevencie. Podchladeného muža sa podarilo nájsť pozemnej skupine záchranárov. Podľa ďalších zverejnených informácií ho po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti a zateplení transportovali do Lúčok, kde ho odovzdali privolanej posádke Rýchlej zdravotnej pomoci na prevoz do nemocnice.

Viac o téme: TuristaPodchladenýHZSChočské vrchy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu