Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

OĽANO vylúčilo v komunálnych voľbách spoluprácu so Smerom, ĽSNS a ďalšími

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Hnutie OĽANO vylučuje pri komunálnych voľbách spoluprácu so stranami Smer-SD, ĽSNS, mimoparlamentným Hlasom-SD, Republikou a "inými skorumpovanými či extrémistickými politickými zoskupeniami".

Chce tiež obhájiť post Eriky Jurinovej ako predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja a Jozefa Viskupiča ako šéfa Trnavského samosprávneho kraja. Líder OĽANO a vicepremiér Igor Matovič v rozhovore zároveň uviedol, že vie podporiť aj Petra Bročku v opätovnej kandidatúre na primátora Trnavy.

"Máme záujem nielen obhájiť posty súčasných županov v Trnave a Žiline, ale s kvalitnými kandidátmi chceme zabojovať aj v iných krajoch. Rovnako budeme aktívne pristupovať k nomináciám na primátorov a starostov," skonštatoval Peter Dojčan z mediálneho tímu hnutia.

Dohody sa ešte len uzatvárajú

Dohody s partnermi pri postupe v komunálnych voľbách sa podľa OĽANO ešte len uzatvárajú, preto informovať o nich považujú za predčasné. Matovič tvrdí, že vytváranie spojenectiev nerieši a majú to na starosti iní ľudia v hnutí. Vie si predstaviť podporiť Bročku. "Myslím si, že Peter Bročka je dobrý primátor, a keď ma niekto nepresvedčí, že by mohol byť lepší ako on, tak si myslím, že by sa patrilo podporiť jeho," dodal.

V roku 2022 sa budú prvýkrát konať voľby do orgánov samospráv obcí a voľby do orgánov samosprávnych krajov v rovnakom čase. Voliči si teda budú v jeden deň vyberať starostov, respektíve primátorov, i predsedov samosprávnych krajov a poslancov jednotlivých zastupiteľstiev.

Viac o téme: VoľbyKomunálneSpoluprácaOĽANO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu