Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Za ľudí plánuje nominovať kandidáta na primátora Košíc: Strana vylučuje spoluprácu so Smerom

Veronika Remišová
Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Strana Za ľudí plánuje nominovať kandidáta na primátora Košíc i šéfa Košického samosprávneho kraja. Uviedla to predsedníčka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová. Jej strana vylučuje zo spolupráce pred komunálnymi voľbami strany Smer-SD a "jeho klony", takisto ĽSNS či mimoparlamentnú Republiku. Post primátorky má v Lučenci obhajovať Alexandra Pivková zo Za ľudí, ktorá je zároveň poslankyňou parlamentu.

Konkrétne nominácie oznámi strana v priebehu roka, kandidátov chce postaviť v každom regióne. "Máme silnú členskú základňu v Košiciach, kde plánujeme postaviť aj kandidáta na primátora a župana, takisto máme silný tím v Prešove, kde máme župných poslancov. Naša primátorka Alexandra Pivková bude obhajovať svoje pôsobenie v Lučenci," uviedla Remišová.

Spoluprácu so Smerom strana vylučuje

Strana rokuje s parlamentnými aj mimoparlamentnými stranami. "Hovoríme úplne jasne, že vylučujeme spoluprácu so Smerom a s jeho klonmi a s extrémistickými stranami ako ĽSNS či Republika," skonštatovala šéfka Za ľudí. Pri nomináciách do komunálnych volieb sa v strane podľa nej riadia odporúčaniami krajských predsedov, ktorí poznajú potenciál členov v kraji.

Viac o téme: NomináciaPrimátor KošiceVeronika RemišováZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu