Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Krádež hotovosti a zlatých mincií u Fica má dohru: Polícia odmietla trestné oznámenie!

(Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - Polícia odmietla trestné oznámenie o krádeži v kancelárii predsedu Smeru-SD Roberta Fica. Uviedol to hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Zlodeji mali Ficovi ukradnúť 50 000 eur a zlaté mince, informovali médiá v októbri 2021 na základe uniknutých videozáznamov z poľovníckej chaty. Fico incident potvrdil, na októbrovej tlačovej konferencii jeho neoznámenie vysvetľoval skúsenosťou z minulosti, keď po vlámaní do bytu ohlásenie na polícii k ničomu neviedlo. Podnet na políciu v súvislosti s krádežou na jeseň avizovali poslankyňa Európskeho parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová i poslanec Národnej rady SR za SaS Ondrej Dostál.

Fico reaguje na uniknuté nahrávky z poľovníckej chaty

Fico reaguje na uniknuté nahrávky z poľovníckej chaty (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Expremiérovi kanceláriu vykradli počas toho, ako bol na dovolenke na Kréte. Tam prekonal aj Covid-19, ktorý označil za "strašnú chorobu".  Expremiér sa na následky Covidu sťažoval aj neskôr. Hovoril, že sa ich nevie zbaviť, aj keď má testy v poriadku. "Ale mňa tak zlomilo vo štvrtok. Ja som celý piatok ležal, celú sobotu som zrušil program a dneska ráno som bol v tom, že zruším aj tú Banskú," hovoril Fico na nahrávke.

V ten deň sa spolu s ďalšími straníckymi kolegami zúčastnil aj kladenia vencov v Kremničke. "Únava, stále mám plechovú chuť v ústach, neviem, čo to je, takú, že jak keby som necítil stále niečo," pokračuje Fico. "Strašná choroba, strašná. A pritom, nemal som ťažký priebeh, ja som normálnu chrípku mal," dodal.

Viac o téme: KrádežPolícia Robert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu