Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obvinená Plačková si s manželom užíva Vianoce v Mexiku: Jej advokát hlási každú dovolenku polícii!

Zuzanu Plačkovú zadržali koncom septembra. Zobraziť galériu (4)
Zuzanu Plačkovú zadržali koncom septembra. (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Obvinená playmate Zuzana Plačková trávi Vianoce aj so svojím manželom René Strauszom v Mexiku. Obaja stále majú na krku obvinenie pre drogovú trestnú činnosť a účasť v zločineckej skupine.

Zuzana Plačková a jej manžel René Strauzs po rozhodnutí sudcu Pulmana

archívne video

Zuzana Plačková a René Strausz sú VOĽNÍ: PRVÉ SLOVÁ na slobode! (Zdroj: Maarty)

Koncom septembra zažila samozvaná kráľovná instagramu aj so svojím manželom poriadny šok. Do ich nového domu v Miloslavove vtrhli kukláči a bývalú playmate zadržali. Spolu s ňou v putách skončil aj jej manžel René Strauzs. Obidvoch obvinili z drogovej trestnej činnosti a z účasti v zločineckej skupine. Plačková a Strausz mali predávať kokaín. 

Prečo nešla Plačková do väzby? Opozícia za tým vidí drogové párty v koalícii: Toto sú dôvody prokurátora!

V cele policajného zadržania strávili dva dni a nakoniec sa postavili pred sudcu, ktorý rozhodoval o tom, či budú stíhaní väzobne. Ten nakoniec manželov pustil na slobodu. Plačková odvtedy pokračuje vo svojom luxusnom živote. Mnohí sa čudovali aj tomu, že napriek tomu, že je obvinená, cestuje rovnako, ako predtým. 

Informuje vyšetrovateľa

O Plačkovej väzbe mal ešte rozhodovať Najvyšší súd, pretože prokurátor proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu podal sťažnosť. Neskôr ju však stiahol. "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry zobral dňa 4. októbra späť sťažnosť voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu o nevzatí obvinených R. S. a Z. S. P. do väzby. Po analýze trestnej veci sa stotožnil s názorom sudcu pre prípravné konanie," informoval vtedy Dalibor Skladan, hovorca generálnej prokuratúry.

Obvinená Plačková si s
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Prokuratúra však stíhanie nezastavila a Plačková so Strauszom sú tak stále obvinení. Podľa denníka Sme, Úrad špeciálnej prokuratúry zatiaľ nerozhodol ani o sťažnosti proti obvineniu, ktoré podal Plačkovej advokát Martin Pohovej. 

Vysvetľuje to tým, že posudzoval osem iných sťažností zo skupiny pätnástich obvinených. Všetky zamietol. "O ďalších sťažnostiach prokurátor rozhodne v ďalšom období," povedal Dalibor Skladan. Dodal, že dozorový prokurátor robí viaceré ďalšie úkony v prípade. Plačkovej tak stále hrozí 20 až 25 rokov väzenia. 

Keďže ju súd do väzby nevzal a ani jej ju nehradil žiadnymi inými prostriedkami, Plačková môže voľne cestovať. To využíva v hojnej miere a od jej zadržania bola v zahraničí už niekoľkokrát. Influencerka sa rozhodla, že aj Vianoce strávi mimo rodnej krajiny a vybrala sa do Mexika. S fotkami sa, ako vždy, pochválila na sociálnej sieti. 

Zuzana Plačková s manželom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/queen.plackova)

Zuzana Plačková s manželom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/queen.plackova)

Jej advokát Martin Pohovej však o každej jej dovolenke informuje vyšetrovateľa. "Vždy to dávam na vedomie vyšetrovateľovi. Je to nad rámec mojej povinnosti, no robím to preto, aby nevznikla nejaká dezinterpretácia toho, čo sa deje," vysvetlil advokát pre Sme.

Viac o téme: DrogyZločinecká skupinaObvinenie Zuzana PlačkováNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu