Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ivan Mikloš v RATTATA: Z Vysokých Tatier by som urobil perlu skialpinizmu

bývalý podpredseda vlády a minister financií Ivan Mikloš
bývalý podpredseda vlády a minister financií Ivan Mikloš (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ako tridsaťročný sa stal ministrom, v politike bol 25 rokov. Už menej sa vie, že Ivan Mikloš, bývalý podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky je vášnivý skialpinista. Lyžovať naučil dokonca aj Mikuláša Dzurindu.

„Z Vysokých Tatier by som urobil perlu skialpinizmu. Také hory, kde za jeden deň prejdete aj tri sedlá, nikde inde nenájdete,“ poradil Igorovi Rattajovi, šéfovi TMR v podcaste RATTATA.

Z Vysokých Tatier by som urobil perlu skialpinizmu, priznáva Ivan Mikloš (Zdroj: Podcast RATTATA)

„So skialpom som začal dávno, ešte za komunizmu, keď to nebolo také moderné ako dnes.  Vytáčalo ma stáť v radoch a ešte viac, keď sa niekto predbiehal, tak som začal šliapať. V roku 1987 sme boli štyria kamaráti na divokej skialpovej lyžovačke v Rumunsku,“ zaspomínal si.

Ako minister financií naučil lyžovať aj premiéra Mikuláša Dzurindu. „Naposledy stál na lyžiach na lyžiarskom zájazde, ale keďže je športovec, veľmi rýchlo sa do toho dostal,“ prezradil.
Igora Rattaja zaujímalo, či zažil aj povestnú lyžovačku na Štrbskom Plese v roku 2002, kde bol Mikuláš Dzurinda svedkom výtržnosti bossa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka, ktorého krátko pred tým prepustili z väzenia za dobré správanie. Keď videl, ako do ľudí strká, ohrozuje ich a predbieha sa, podal na neho trestné oznámenie. „Nie, tam už lyžoval sám,“ dodal s úsmevom Ivan Mikloš.

Viac o tom, ako sa pozerá na cestovný ruch a čo by zmenil v lyžiarskych strediskách, ale aj o Matovičových reformách, 300 eurovej odmene za očkovanie a živote na Ukrajine sa dozviete v novom podcaste RATTATA.

Viac o téme: Ivan Mikloš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu