Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vianočná výzdoba spred Bratislavského hradu spôsobila rozruch: Čo vám to pripomína? Dorčák v tom má jasno!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky.sk / Maarty)

BRATISLAVA - Všetky dôležité inštitúcie už osadili do interiéru a exteriéru vianočnú výzdobu. Veď najkrajšie sviatky roka sú už za dverami a mnohí sa tak kochajú nad krásnymi výzdobami. Na bratislavskom hradnom nádvorí sa však objavila naozaj netradičná socha. Tá podľa asistenta poslanca Richarda Rašiho (Hlas-SD) Martina Dorčáka pripomína pohlavný úd. Boli sme sa pozrieť na to, ako to je v skutočnosti.

Vianoce sú za dverami, čo mnohým evokuje zdobenie príbytkov či dôležitých inštitúcií. Veď výzdoba je doslova na každom kroku - na pouličných lampách, v nákupných centrách, nemocniciach, aj na ministerstvách. Jedna sa nachádza aj na nádvorí Bratislavského hradu. Kancelária Národnej rady, ktorá je správcom areálu hradu, sa rozhodla pre vysvieteného anjela s krídlami, ktorý má okolo seba tri gule rôznej veľkosti. Podľa asistenta poslanca Richarda Rašiho (Hlas-SD) Martina Dorčáka však socha v istom uhle pripomína mužský pohlavný úd s krídlami. 

Vianočná výzdoba spred Bratislavského
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

Na netradičnú vianočnú výzdobu neďaleko budovy parlamentu poukázal asistent nezaradeného poslanca Richarda Rašiho (Hlas-SD) Martin Dorčák. Ten na sociálnej sieti zverejnil anketu, kde ľudí vyzýva, aby zahlasovali, čo na fotografii vidia - a teda, či anjela, ako sa pôvodne zamýšľalo, alebo istého člena vlády. Mnohí to zobrali humorne a za "správnu" označili práve druhú možnosť. 

Vianočná výzdoba spred Bratislavského
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB / Martin Dorcak)

Boli sme sa však pozrieť priamo na mieste, kde je pravda. A zistili sme, že vzor, ktorý socha pripomína asistentovi poslanca, je zrejme vidieť len z budovy parlamentu. Skúšali sme sa na sochu pozrieť z rôznych uhlov a miest, nikdy sme však nedostali "želaný výsledok". Existuje však možnosť, že si Kancelária NRSR tento problém všimla a umiestnenie výzdoby zmenila tak, aby nevzbudzovala pohoršenie. 

Galéria: Vianočná výzdoba spred Bratislavského hradu spôsobila rozruch: Čo vám to pripomína?

 

Viac o téme: Vianočná výzdobaIgor MatovičBratislavský hradParlamentHradné nádvorieMartin Dorčák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu