Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Hasiči majú za sebou náročnú noc: Pre silné sneženie zasahovali viackrát

Padnuté stromy v Bratislave Zobraziť galériu (3)
Padnuté stromy v Bratislave (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Slovenskí hasiči majú za sebou náročnú noc, pre zlé počasie museli zasahovať v desiatkach prípadov. Ako informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová, počet výjazdov hasičov počas noci výrazne stúpol.

"V súvislosti s poveternostnou situáciou zasahovali za 24 hodín viac ako 152-krát. Najviac výjazdov uskutočnili v Trnavskom kraji, kde boli privolaní k 61 udalostiam. V Bratislavskom kraji bola ich pomoc potrebná 40-krát, v Nitrianskom kraji zasahovali 15-krát a v Trenčianskom kraji boli vyslaní k 14 udalostiam," uviedla.

V Bratislave sneženie ustáva: Na Peknej ceste sa skrížil autobus

V Bratislave sneženie ustáva: Na Peknej ceste sa skrížil autobus (Zdroj: Topky/Maarty)

Hasiči najčastejšie odstraňovali popadané stromy z cestných komunikácií, zaparkovaných vozidiel a elektrických vedení. Vyslaní boli aj k desiatkam dopravných nehôd. Pri týchto udalostiach zasahovalo viac ako 230 profesionálnych hasičov.

VIDEO Hasiči majú za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Severe weather Slovakia)

V Trnavskom kraji mali po výdatnom snežení šesť desiatok výjazdov

Štvrtkové (9. 12.) sneženie v Trnavskom kraji si vyžiadalo vyše šesť desiatok hasičských výjazdov k udalostiam. Pri všetkých podľa krajskej hovorkyne hasičov v Trnave Leny Košťálovej išlo o odstraňovanie spadnutých stromov alebo konárov na cestné komunikácie, v dvoch prípadoch na parkujúce osobné vozidlá. K zraneniam osôb pri nich neprišlo, hasiči v zásahoch pokračujú aj v piatok. Na odstraňovaní sa výraznou mierou podieľali obecné dobrovoľné hasičské zbory.

VIDEO Hasiči majú za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

„Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave zasahovalo spolu štyrikrát, rovnaký počet výjazdov mali v Dunajskej Strede a Senici, v Skalici mali tri výjazdy a v Piešťanoch šesť, spolu zasahovalo 28 príslušníkov s deviatimi kusmi techniky. Dobrovoľní hasiči absolvovali zasahovali v 40 prípadoch, nasadených bolo 135 príslušníkov s 29 kusmi hasičskej techniky,“ uviedla Košťálová.

Viac o téme: SnehStromyKalamitaHasičiBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu