Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Poslanec Kuriak vyzýva na podporu schválenia poukazov pre seniorov: Prijatie zákona je rovnako kľúčové

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Milan Kuriak (OĽANO) vyzýva a apeluje najmä na všetkých zástupcov v cestovnom ruchu, gastre a tiež najviac dotknutých sektorov, aby vyvinuli väčší tlak na poslancov, aby hlasovali za podporu poukazov pre seniorov vo výške 500 eur.

Kuriak, ktorý sám desiatky rokov podnikal v hotelierstve a gastrosektore oceňuje, že týmto krokom vláda pomáha najzraniteľnejším sektorom ekonomiky a zároveň na dobrovoľnej báze motivuje ľudí nad 60 rokov k očkovaniu.

ARCHÍVNE VIDEO Podľa Cigánikovej bola v koalícii dohoda na poukazoch vo výške 150 eur, Matovič potom prišiel s niečím iným

Podľa Cigánikovej bola v koalícii dohoda na poukazoch vo výške 150 eur, Matovič potom prišiel s niečím iným (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Minister financií prišiel s myšlienkou motivačných preukazov 

"Pred vstupom do parlamentu som dlhé roky podnikal v cestovnom ruchu a gastrobiznise a viem, v akých ťažkostiach sa tento sektor vinou pandémie ocitol. Preto som rád, že minister financií prišiel s myšlienkou motivačných poukazov, ktoré môžu zasiahnutým prevádzkam výrazne pomôcť. Poukazy sa pritom budú môcť využiť aj v iných službách, ako sú napríklad kaderníctva, kozmetické a masérske salóny, posilňovne, fitness centrá a športové kluby," konkretizoval Kuriak.

Štát je povinný chrániť zdravie občanov 

Poslanec súhlasí s argumentom ministerstva financií, že štát je povinný chrániť zdravie občanov. „Preto si myslím, že toto opatrenie je prijímané vo verejnom záujme a prispeje nielen k záchrane mnohých ľudských životov, ale má tiež potenciál priniesť úsporu výdavkov na budúcu zdravotnú starostlivosť. Prijatie zákona je rovnako kľúčové k tomu, aby sme sa vyhli ďalším lockdownom,” povedal.

Vláda robí všetko pre záchranu najviac postihnutých odvetví hospodárstva

Poslanec upozorňuje, že vláda robí všetko pre záchranu najviac postihnutých odvetví hospodárstva. Ako príklad uvádza nedávno schválenú novelu zákona o podpore cestovného ruchu, ktorá umožní predĺžiť obdobie na poskytovanie štátnej pomoci až do konca roka 2022.

Viac o téme: PreukazySenioriMilan Kuriak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu