Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prerazenie morálneho dna: Hoax o úmrtí po očkovaní rozzúril rodinu! Ostrý odkaz pozostalých

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Getty Images, Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

BRATISLAVA – Od začiatku pandémie sa objavili desiatky hoaxov o víruse samotnom a neskôr aj vakcínach, určených na ochranu pred nakazením sa. O žiadnom z nich zrejme nemôžeme povedať, že by bol neškodný, avšak ak sa konšpirácia dotýka úmrtia konkrétnej osoby, ide o konanie skutočne bez akýchkoľvek zábran.

Účet pod názvom "Eva Mrázik" šíri informáciu, podľa ktorej zomrel istý Tomáš Fulier. K smrti malo dôjsť hneď po očkovaní a ešte v v čakárni. "Včera zomrel hneď po očkovaní 33 rokov. Chlapec potreboval očkovanie kôli práci v Rakúsku.Dnes bude vystavený v dome smútky a zajtra asi pohreb. Volal sa Tomáš Fulier. Veľké Rovné okr. Bytča..Vraj po očkovaní hneď v čakárni dostal mŕtvicu. A nikde o tom ani zmienka, veselo to pichajú ďalej..Všetci dusíme v sebe obrovský hnev," píše sa v príspevku. Podľa polície majú takéto informácie šíriť aj ďalšie profily.

Prerazenie morálneho dna: Hoax
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

"Na tento status ste nás mnohí upozornili. Písali nám ľudia, ktorí Tomáša nepoznali, ale aj jeho známi. Vďaka nim sme sa rýchlo spojili s pozostalou rodinou," uviedla polícia. Tam zistili, že daný muž žiaľ skutočne zomrel, avšak to, že by bol tesne predtým očkovaný pravda nie je.

"Na základe informácií od príbuzných uvedená osoba zomrela dňa 10.11. v nemocnici, deň potom, čo došlo k infarktu a krvácaniu do mozgu (mŕtvici). Napriek snahe lekárov sa kritický stav nezmenil a došlo k úmrtiu. Osoba bola podľa svojich príbuzných očkovaná na jar, test v sanitke ukázal negatívny výsledok. Úmrtie osoby nemalo nič spoločné s očkovaním," ozrejmila polícia.

Prerazenie morálneho dna: Hoax
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Gerald Herbert)

Podľa nich sú pozostalí veľmi nahnevaní že sa na antivakcinačnú kampaň zneužíva meno ich príbuzného. "Pritom ešte len dnes je pohreb. Hoaxeri nemajú žiadnu úctu k ľudskému životu. Je to absolútne morálne dno, keď rodina okrem nevyhnutností ohľadom poslednej rozlúčky musí riešiť komentáre na internete," doplnili.

Pozostalým policajti odporučili podať trestné oznámenie, aby mohli oficiálne preveriť, či išlo alebo nešlo o trestný čin. "Rodine ešte raz vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Veríme, že takéto odporné konanie na sociálnych sieťach nenaruší ich smútok za mladým človekom. Chceme sa im zároveň poďakovať za rýchlu spoluprácu, bez ktorej by sme tento hoax nedokázali tak promptne vyvrátiť," dodali.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu