Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V košickej nemocnici údajne nútili 90-ročnú pani ísť po schodoch: Prekvapenie nemocnice, rušia obmedzenia!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB / UNLP Košice)

KOŠICE – Situácia v košickej nemocnici nie je dobrá. Denne tam hospitalizujú desiatky pacientov a mnohé zákroku sú v súčasnosti odložené, kým sa situácia nezlepší. Napriek tomu musia mnohí chodiť na pravidelné kontroly, prípadne na odborné vyšetrenia – a to či mladí, alebo starí. V košickej nemocnici však museli pacienti údajne riešiť kurióznu situáciu. Za všetko údajne mohol vrátnik!

Celé sa to malo stať tento týždeň. Podľa nespokojnej ženy, ktorá do košickej nemocnice sprevádzala svoju 90-ročnú babku, ich nútili ísť po schodoch cez vchod na prvom poschodí. V košickej poliklinike sú totiž k dispozícii dva vchody – dolný, ktorý ide od parkoviska a horný, ku ktorému sa treba dostať cez schody a terasu – cez vonkajšok.

V košickej nemocnici údajne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Nekŕmte nás odpadom)

Pre imobilných, ťažko sa pohybujúcich či slepcov však nie je k dispozícii výťah, vďaka ktorému by sa mohli jednoduchšie dostať k druhému vchodu. Podľa ženy, ktorá skúsenosť s návštevou nemocnice opísala na sociálnej sieti na stránke Nekŕmte nás odpadom, je pôvodný, spodný vchod označený ako pre invalidov. „No dostať sa cez neho môžete snáď až vtedy keď sa polomŕtvy budete plaziť po zemi. Mám takmer nechodiacu babku, ktorá vychádza z domu len keď ide k lekárovi, cesta od vystúpenia z auta (na úrovni vchodu) ku spodnému vchodu jej trvá niekoľko minút s barlou a z druhej strany zavesená do sprievodnej osoby,“ opisuje situáciu rozladene.

Ako následne uviedla, spodný vchod bol zatvorený, a preto sa rozhodli požiadať personál, aby ich pustili, keďže jej babka sa ledva hýbe. Personál, ktorý mal na starosti dolný vchod, však len pani stroho informoval, že otváranie dverí riadi vrátnik na prvom poschodí a ten ich cez vchod nechce pustiť. Prehnutú, asi 90-ročnú babku nútili ísť po schodoch, dokonca som bola svedkom, ako nepustili spodom ani slepú dievčinu so slepeckým psom!!! Pýtam sa, vedia kompetentní, ako to funguje? uviedla.

V košickej nemocnici údajne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Nekŕmte nás odpadom)

Na celú vec sme sa pýtali aj samotnej košickej nemocnice. Podľa slov hovorkyne nemocnice Moniky Kriškovej už od zajtra chystajú pre pacientov prekvapenie – opäť totiž budú môcť využívať spodný vchod. „Naši pacienti, aj návštevníci môžu prejsť triážou na tomto mieste, rovnako aj na 1. poschodí polikliniky,“ vysvetlila Krišková s tým, že košická nemocnica posilní tímy pracovníkov aj o vojakov z rezortu obrany, aby sa tak vyhli zbytočným nedorozumeniam, ku ktorým v minulosti dochádzalo. „Je dôležité, aby naši pacienti aj klienti mali možnosť neobmedzeného bezbariérového prístupu do nášho zariadenia,“ uzavrela Krišková. K tomu, prečo však bol pacientom obmedzený vstup cez dolný vchod, sa však nemocnica nevyjadrila.

Viac o téme: PríbehProblémKošická nemocnicaUNLPStaršia aniDolný vchod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu