Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragický koniec naháňačky na Kysuciach: Policajt strieľal na unikajúce autá, ZASTRELIL vodiča

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

ČADCA - Tragický koniec naháňačky. Pri policajnom prenasledovaní mal na Kysuciach prísť o život vodič unikajúceho auta. K incidentu malo dôjsť v obci Dunajov.

Policajná hliadka chcela podľa informácií MY Kysuce vo štvrtok neskoro večer krátko pred 23. hodinou zastaviť osobné motorové vozidlo značky Škoda, za volantom ktorého sedel mladý muž z neďalekej obce Lodno.

Ten sa mal však namiesto toho, aby ich poslúchol, snažiť uniknúť. Policajti ho však v uličke medzi domami zablokovali. Keď následne policajti vystúpili z auta, mladík mal šliapnuť na plyn a jedného zo zasahujúcich mužov zraziť. Ten ešte uchopil služobnú zbraň a na unikajúce auto vystrelil, pričom smrteľne zranil vodiča. Sám skončil v nemocnici s pomliaždeninami.

Mladík mal byť známa firma a dobre ho poznali aj policajti, s ktorými mal mať už niekoľko konfliktov. 

Tragický koniec naháňačky na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Na miesto mali byť prizvaní aj policajti z odboru kriminálnej polície aj inšpekcia ministerstva vnútra. "V súvislosti s touto udalosťou bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa. V súčasnosti vykonávame všetky potrebné prvotné procesné úkony s cieľom zdokumentovania a objasnenia skutku. Pri udalosti došlo k zraneniu policajta, ktorý je hospitalizovaný v nemocnici," uviedla pre Topky.sk žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. 

Ďalšie okolnosti prípadu sú podľa jej slov predmetom prebiehajúceho vyšetrovania a preto k nemu nebudú k poskytovať žiadne bližšie informácie.

Viac o téme: StreľbaVodičPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu