Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Mimoriadne očkovanie v Banskej Bystrici: Neuveríte, na akom mieste to bude

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Rourke)

BANSKÁ BYSTRICA – Výjazdové očkovacie jednotky Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) budú mimoriadne v sobotu (6. 11.) k dispozícii záujemcom o očkovanie priamo v obchodnom centre Európa v Banskej Bystrici. Kraj posiela pomoc s vakcináciou aj do Nitry, kde má mesto v najbližších dňoch zriadiť viacero mobilných očkovacích miest. Vo štvrtok o tom informovala Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie BBSK.

V BBSK bude od budúceho týždňa deväť čiernych okresov z 13, čo znamená výrazné obmedzenie prevádzok v podobe zatvorených hotelov, reštaurácií či fitnescentier.

Mimoriadne pridávajú ďalší očkovací deň 

"V okrese Banská Bystrica chýba zaočkovať už len približne 250 ľudí nad 50 rokov, aby sa mu podarilo získať žolíka pre ďalšie týždne a už sa v čiernej farbe znovu neocitol. Posilnili sme preto očkovacie kapacity v existujúcich vakcinačných centrách, mimoriadne pridávame ďalší očkovací deň. Počas najbližšej soboty sa budú môcť záujemcovia nechať zaočkovať jednodávkovou vakcínou Janssen priamo v Európe v Banskej Bystrici, v čase od 10.00 do 18.00 h," konštatoval podpredseda BBSK Ondrej Lunter.

Vyšlú pomoc do Nitry 

V kraji stále fungujú tri vakcinačné centrá, okrem Banskej Bystrice sa očkuje aj vo Zvolene a v Lučenci. Naďalej prevádzkuje aj mobilné očkovacie jednotky. Tie počas najbližších dní vyšle na pomoc do Nitry, ktorá sa tiež snaží vyhnúť tomu, aby bola v čiernych farbách. Aktuálne v okrese Nitra chýba necelých 600 zaočkovaných ľudí nad 50 rokov, aby bola dosiahnutá hranica 65 percent, znamenajúca žolíka. Očkovacie miesta zriadi mesto v spolupráci s BBSK vo viacerých lokalitách s frekventovaným pohybom ľudí už od piatka (5. 11.).

"S mobilným očkovaním sme prišli ako jedni z prvých, máme profesionálne očkovacie tímy a dobre zvládnutú logistiku, preto vieme pomoc s vakcináciou ponúknuť tam, kde je to potrebné a je o ňu záujem," dodal podpredseda BBSK.

Viac o téme: OčkovanieNákupné centrumBanská BystricaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu