Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šéf maďarskej koalície Forró zažil na hraniciach šok! Zákaz vstupu, hrozí diplomatický škandál?

Na snímke predsedovia strán zľava László Sólymos (Most-Híd), Krisztián Forró (Strana maďarskej komunity) a Mózes Szabolcs (Spolupatričnosť) počas brífingu po spoločnom rokovaní 7. augusta 2020 v Bratislave.
Na snímke predsedovia strán zľava László Sólymos (Most-Híd), Krisztián Forró (Strana maďarskej komunity) a Mózes Szabolcs (Spolupatričnosť) počas brífingu po spoločnom rokovaní 7. augusta 2020 v Bratislave. (Zdroj: TASR/)

KYJEV/BRATISLAVA - Predsedovi mimoparlamentnej slovenskej strany Aliancia Krisztiánovi Forróovi v stredu zabránili vstúpiť na územie Ukrajiny. Priamo na hraniciach sa dozvedel, že zákaz preňho platí až do 26. októbra 2023. O záležitosti informoval aj Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR, ktoré mu podľa tlačového odboru poskytlo súčinnosť pri objasnení situácie.

"O odopretí vstupu nás informoval predstaviteľ strany Szövetség - Aliancia. Rezort diplomacie sa následne spojil s pánom Forróom a ponúkol mu súčinnosť pri objasnení okolností rozhodnutia ukrajinských orgánov," uviedlo MZVEZ SR.

Forró sa obrátil aj na ukrajinského veľvyslanca na Slovensku. "Požiadal ho o vysvetlenie zákazu vstupu slovenského občana na územie susedného štátu a aby zodpovedal aj otázku, kto, kedy a na základe čoho rozhodol o statuse 'persona non grata' občana Slovenskej republiky a Európskej únie," priblížila hovorkyňa Aliancie Klára Magdeme.

Forró zároveň ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka (nominant SaS) požiadal, aby zverejnil zoznam občanov Slovenskej republiky, ktorí majú zakázaný vstup na územie Ukrajiny.

Viac o téme: ZákazUkrajinaAlianciaKrisztián Forróo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu