Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Policajná inšpekcia obvinila dve policajtky a Ukrajinca z prevádzačstva

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

BRATISLAVA - Policajti Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Ministerstva vnútra SR špecializovaného policajného tímu Hranica vykonali v piatok (29. 10.) akciu zameranú na dokumentovanie cezhraničnej trestnej činnosti. Obvinili a následne zadržali dve príslušníčky Policajného zboru služobne zaradené na Riaditeľstve hraničnej a cudzineckej polície Sobrance a jedného občana Ukrajiny. Informovali o tom z ministerstva vnútra.

Policajtky boli podľa rezortu členmi organizovanej skupiny, ktorá minimálne od roku 2019 zabezpečovala neoprávnene vstup na územie Slovenska a následne schengenského priestoru cudzím štátnym príslušníkom. "Pri akcii boli vykonané tri domové prehliadky, prehliadky nebytových priestorov a osobné prehliadky, pri ktorých boli nájdené viaceré dôkazy súvisiace s trestnou činnosťou," uviedli z ministerstva.

Hrozí im trest odňatia slobody

Policajtkám bolo vznesené obvinenie za trestné činy zneužívania právomoci verejného činiteľa a prevádzačstva, za ktoré im hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem až desať rokov. Ukrajinca obvinili za trestný čin prevádzačstva. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov. "Na štátneho príslušníka Ukrajiny bol zároveň vyšetrovateľom ÚIS spracovaný návrh na väzbu, s ktorým sa Okresný súd Košice II stotožnil," podotkli z rezortu.

Viac o téme: InšpekciaPolícia PolicajtkyPrevádzačstvoObvinenie Ukrajinec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu