Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Jarčuška už pozná trest: Za bujarú zábavu bez respirátora zaplatil pokutu! Povedal, čo si o tom myslí

Profesor Pavol Jarčuška Zobraziť galériu (3)
Profesor Pavol Jarčuška (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Vodu káže, víno pije. Košický infektológ Pavol Jarčuška si pred pár dňami poriadne zavaril, keď nedodržal predpísané pandemické opatrenia a na parkete si zatancoval bez respirátora, napriek tomu, že ho pravidlá vyžadovali. Tento svoj prehrešok následne sám nahlásil a už pozná aj trest.

Známy infektológ a člen pandemickej komisie dostal pokutu. „Regionálny úrad verejného zdravotníctva Nitra vo štvrtok ukončil vo veci priestupkové konanie. Ide o neverejné konanie, bližšie informácie môže preto poskytnúť len osoba, ktorej sa prípad týka,“ informoval denník Korzár.

Informáciu pre nich potvrdil aj sám Jarčuška. „Bola mi uložená sankcia 250 eur, ktorú považujem za primeranú a už som ju aj uhradil,“ uviedol.

Jarčuška už pozná trest:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Incident sa odohral ešte 15. októbra v Nitre počas infektologickej konferencie. Celý okres sa v tom čase podľa COVID automatu nachádzal v červenej farbe čo znamenalo okrem iného to, že v iteriéri sa vyžadoval respirátor. Jarčuška však počas kultúrneho programu v hoteli zamieril na tanečný parket za doprovodu Kandráčovcov, poriadne to tam roztočil a ukázal, že zábava mu rozhodne nie je cudzia. Avšak urobil tak bez toho, aby mal horné dýchacie cesty patrične prekryté.

Marek Krajčí o aktuálnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Hoci tvrdil, že respirátor nemal na tvári iba krátku chvíľu a pracovného stretnutia sa zúčastnili iba plne zaočkovaní ľudia, spomedzi ktorých mali niektorí tiež negatívne testy, sám sa prihlásil na Úrad verejného zdravotníctva.

„Pre hostí infektologickej konferencie bol po jej skončení pripravený kultúrny program. Počas neho som v určitej chvíli nemal prekryté horné dýchacie cesty,“ povedal pred pár dňami a od hygienikov chcel, aby postupovali striktne vrátane uloženia pokuty. Tá môže byť v blokovom konaní v sume do 1 000 eur, v správnom dokonca až 1 659 eur.

Viac o téme: RespirátorOpatreniaTanecPokuta Úrad verejného zdravotníctvaPavol Jarčuška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu