Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Drucker nazval Kollára hrobárom slovenského zdravotníctva: Zarábame si na obrovský problém!

Tlačová konferencia strany Dobrá voľba
Tlačová konferencia strany Dobrá voľba (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Už čoskoro sa otvorí nová súkromná nemocnica Bory, avšak, o tej, ktorú sľubujú už dlhé roky, je akosi ticho. Reč je o nemocnici Rázsochy, ktorá by mala byť novou univerzitnou nemocnicou a mali by sa tu školiť medici a budúce zdravotné sestry. Bývalý minister zdravotníctva Tomáš Drucker však tvrdí, že si zarábame na poriadny problém. Za všetko môžu slová súčasného predsedu parlamentu!

Nemocnica na Rázsochách sa začala stavať ešte počas bývalého režimu, avšak z jej plánov ostali len základy, ktoré sa expremiér Peter Pellegrini rozhodol zbúrať a na ich mieste začať odznova. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) sa v nedeľu stretol v politickej diskusii s Petrom Pellegrinim a jednou z tém bola aj reforma nemocníc, počas ktorej riešili aj dostavanie Rázsoch. Predseda parlamentu Boris Kollár s týmto nápadom nadšený nie je a tvrdí, že by sa štát mal radšej snažiť kúpiť takmer dokončenú súkromnú nemocnicu Bory, ako pokračovať vo výstavbe Rázsoch. Bory sú projektom finančnej skupiny Penta.

VIDEO Drucker reaguje na Kollára: Ste hrobárom slovenského zdravotníctva! Zarábame si na obrovský problém

Drucker reaguje na Kollára: Ste hrobárom slovenského zdravotníctva! Zarábame si na obrovský problém (Zdroj: FB / Tomáš Drucker)

Tento nápad sa však nepozdá bývalému ministrovi zdravotníctva za Smer Tomášovi Druckerovi (Dobrá voľba). Ba čo viac, slová predsedu parlamentu kritizuje. Kollára a Pellegriniho nazval hrobármi slovenského zdravotníctva, ktorých údajne treba zastaviť.

Poukázal pri tom na programové vyhlásenie súčasnej vlády, ktorá sa v ňom zaväzuje, že postaví novú univerzitnú nemocnicu na Rázsochách. Avšak, z dôvodu pandémie sa celý zámer posunul, rovnako aj verejné obstarávanie a nápad s výstavou Rázsoch v súčasnosti stagnuje. Avšak, podľa Druckera treba využiť možnosť, ktorú nám ponúka Európska únia cez Plán obnovy – a to, využiť miliardu eur na výstavu či dostavbu novej modernej nemocnice – Rázsoch.

„Šíria sa fámy, že rázsochy nebudú, šíria sa fámy, že minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský chce kúpiť Bory a chodí si ich pozerať. Spýtal sa ho, či vláda dodrží svoj sľub z programového vyhlásenia vlády, no nič konkrétne nepovedal - že ešte nevie, lebo možno aj niekde inde treba nemocnice,“ hnevá sa Drucker.Ak niekto nerozumie rozdielu medzi nemocnicou Bory a nemocnicou Rázsochy, tak nech sa s prepáčením k zdravotníctvu nevyjadruje. Chápem, že pán Kollár radšej vyplatí Pentu, ale jeho zdravotnícka odbornosť sa končí vozením kamarátiek “do lekárne". Ak tomu nerozumie ani expremiér, nechápem, načo sa tam chodil fotiť v buldozéri,“ hnevá sa Drucker na sociálnej sieti.

Pýta sa, aký bude mať zmysel kupovať od finančnej skupiny nemocnicu, ktorá tam bude stáť tak či onak. Ako dodal, je rád, že v Bratislave bude k dispozícii nová nemocnica, ale tá nemôže nahradiť novú univerzitnú nemocnicu, ktorá má slúžiť na potreby medikov. Keď sa vzdáme výstavby na Rázsochách, zabudnime na nových lekárov, sestry,… Zarábame si na problém na ďalších 30 rokov a premrháme doslova životnú šancu pre naše zdecimované zdravotníctvo. Musíme týchto hrobárov zastaviť,“ upozornil.

Viac o téme: VýstavbaNemocniceBoris KollárPeter PellegriniTomáš DruckerBoryRázsochyPlán obnovy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu