Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

NAKA počas septembrovej protidrogovej akcie zadržala aj Plačkovú: Piati obvinení ostávajú vo väzbe

Zuzana Plačková a jej manžel René Strausz budú stíhaní na slobode.
Zuzana Plačková a jej manžel René Strausz budú stíhaní na slobode. (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Piati obvinení z drogovej trestnej činnosti v rámci septembrovej protidrogovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zostávajú vo väzbe. V pondelok o tom rozhodol na neverejnom zasadnutí Najvyšší súd (NS) SR, keď zamietol ich sťažnosti proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorým boli vzatí do väzby. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Hovorkyňa spresnila, že NS SR zamietol sťažnosti obvinených Tibora G., Petra Š., Mariána Š., Dávida L. a Igora P. "Senát zároveň zrušil napadnuté uznesenie vo výroku, ktorým bol vzatý do väzby obvinený Pavol D. a jeho väzba nebola nahradená dohľadom probačného a mediačného úradníka," podotkla.

Súd rozhoduje o zločineckej skupine Plačková a spol.: Do Pezinka doviezli už všetkých obvinených (Zdroj: Martin Bublavý)

Pôvodne poslal ŠTS do väzby šiestich obvinených, ale Pavol D. medzitým zomrel. Celkovo bolo v rámci protidrogovej akcie NAKA obvinených 15 ľudí. Skupina mala pôsobiť na území Bratislavského a Trnavského kraja minimálne od roku 2012.

Viac o téme: DrogyKokaínZuzana PlačkováNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu