Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Z Instagramu za mreže pre DROGY: Kto natrel Plačkovú s manželom? Hovorí sa o týchto ľuďoch

Zuzana Plačková na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. Zobraziť galériu (4)
Zuzana Plačková na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. (Zdroj: Maarty von B)

PEZINOK - O osude bývalej playmate Zuzany Plačkovej, jej manžela Reného a ďalších ôsmich obvinených sa rozhodne už dnes popoludní. Sudca Špecializovaného trestného súdu vyhlási, či budú stíhaní väzobne. Proti Plačkovej má svedčiť jeden z obvinených, ale aj sereďská skupina.

Všetkých obvinených odviedli späť ZA MREŽE: VIDE Už aj Plačkovú... O ich osude sa rozhodne až zajtra! (Zdroj: Maarty)

Najznámejšia slovenská influencerka Zuzana Plačková strávila už tretiu noc v cele policajného zaistenia. Spolu s ňou luxus za mreže nedobrovoľne vymenil aj jej manžel René Strausz. Obaja sú obvinení z drogovej trestnej činnosti a z členstva v zločineckej skupine. Podľa uznesenia o obvinení mali predávať kokaín. Spolu s Plačkovou a jej manželom je obvinených ďalších 13 ľudí, no dokopy len na desať z nich bol podaný návrh na väzobné stíhanie. Kto natrel kráľovnú Instagramu a jej manžela?

Poriadne si zavarili! Plačková so Strauszom mali predávať KOKAÍN: Vyšetrovateľ spomína aj odpočúvanie

O tom, že manželia mali od roku 2017 predávať kokaín vypovedá jeden z obvinených. Tibor P., ktorý mal dodávať tablety Cirrus z Poľska, z ktorých sa neskôr vyrábal pervitín, vypovedal, že má informácie o tom, že v Bratislave predáva drogy René Strausz, manžel Plačkovej. Ďalší zo zadržaných, Martin K., sa zase vyjadril, že počul o tom, že jeden z obvinených Peter Š. má mať cez drogy vplyv práve na Plačkovú. 

René Strausz
Zobraziť galériu (4)
René Strausz  (Zdroj: Maarty)

Podľa informácií televízie Markíza však mala Plačkovú a jej manžela natrieť aj sereďská skupina, ktorú pred časom rozložila NAKA počas akcie Venal. Niekoľko jej členov skončilo vo väzbe. Okrem toho, v uznesení o obvinení sa spomínajú aj odposluchy. Tieto sú však zatiaľ v utajenom režime, preto nie je zrejmé, či aj tie usvedčujú influencerku s manželom z drogovej trestnej činnosti. 

Zuzana Plačková
Zobraziť galériu (4)
Zuzana Plačková  (Zdroj: Ján Zemiar)

Pôjdu do väzby?

Sama Plačková pred vyšetrovateľom odmietla vypovedať. Povedala len toľko, že je nevinná, drogy neužíva ani nepredáva. Rovnako vypovedal aj jej manžel Strausz. V utorok večer ju vypočúval sudca Špecializovaného trestného súdu Peter Pulman. Plačková pred sudcom strávila asi hodinu. 

Ešte v deň zadržania však neverila tomu, že noc strávi v policajnej cele. "Ja sa potom vyjadrím na svojom Instagrame," zakričala Plačková novinárom počas toho, ako ju v putách nakladali do policajného auta pred jej rozostavaným domov v Miloslavove. 

Z Instagramu za mreže
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

V to, že Plačková nestrávi ďalšie dni za mrežami, dúfa aj jej advokát Martin Pohovej. "Verím, že moja klientka pôjde na slobodu," povedal advokát v utorok pred Špecializovaným trestným súdom. Podľa neho jeho klientka obvinenia odmieta a je nevinná a dôvody na väzbu neexistujú. Preto nenavrhovali ani žiadnu peňažnú záruku. Plačková vraj pobyt za mrežami znáša "v pohode". 

Viac o téme: DrogyZločinecká skupinaObvinenie Zuzana PlačkováNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu