Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hasiči mali plné ruky práce: Zasahovali pri požiari sušičky obilia v Gbeloch, škody nie sú malé

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru zasahovali pri požiari sušičky obilia v areáli poľnohospodárskeho družstva Zobraziť galériu (2)
Príslušníci Hasičského a záchranného zboru zasahovali pri požiari sušičky obilia v areáli poľnohospodárskeho družstva (Zdroj: Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trnave)

GBELY - Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zasahovali v stredu pri požiari sušičky obilia v areáli poľnohospodárskeho družstva v meste Gbely v okrese Skalica. Iinformovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Lena Košťálová.

Operačným strediskom boli na miesto udalosti vyslané hasičské jednotky z Holíča a Kútov. "Po príchode hasičov sa už pri plynovej sušičke nachádzal Dobrovoľný hasičský zbor mesta Gbely, ktorý začal hasiace práce. Zamestnanci družstva odpojili prívod od elektrickej energie a plynu," uviedla Košťálová.

Príslušníci Hasičského a záchranného
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trnave)

Vykonaným prieskumom sa zistilo, že požiar sa nachádza v prvých troch komorách sušičky. "Veliteľ zásahu nariadil vyprázdnenie obsahu sušičky, v ktorom sa nachádzala slnečnica. Po vysypaní bola jedným prúdom ochladzovaná plodina a tiež plášť konštrukcie sušičky. Po úplnom uhasení bolo miesto požiaru prekontrolované termovíznou kamerou," informovala krajská hovorkyňa. Ako doplnila, pri udalosti neprišlo k žiadnemu zraneniu. Požiar, ktorý vznikol v dôsledku samovznietenia prachových častí poľnohospodárskych plodín, spôsobil škodu vyčíslenú na hodnotu 20.000 eur.

Viac o téme: SušičkaHasičiŠkodyObilieGbely
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu