Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Počiatek reaguje na informácie o vile v Cannes: Som rád, že sa to preverí!

Ján Počiatek Zobraziť galériu (3)
Ján Počiatek (Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher)

CANNES – Bude musieť vysvetľovať? Francúzska prokuratúra totiž preveruje pôvod majetku a zdanenie kúpy vily exministra dopravy Jána Počiatka v Cannes. Podľa poslanca za stranu Za ľudí Juraja Šeligu prokuratúra preveruje, či Počiatek na kúpu vily nepoužil prepraté peniaze. Ten už na celú vec zareagoval. Ako povedal, je rád, že sa celá vec preverí a je si úplne istý, že transakcia je v poriadku.

Ako Počiatek uviedol pre Topky.sk, nikdy nemal problém preukázať pôvod majetku a ak o to francúzska strana požiada, tak im tieto dokumenty ochotne poskytne. „Pri zjavnej politizácii vyšetrovaní na Slovensku som iba rád, ak bude tieto informácie overovať niekto, kto bude bezpochyby nestranný. Som presvedčený, že celá transakcia je v poriadku a prirodezene poskytnem úplnú súčinnosť,“ uzavrel Počiatek.

Archívne VIDEO Po takmer 2 rokoch Matovič prehovoril o kauze Počiatkovej vily, konať začala francúzska strana

Po takmer 2 rokoch Matovič prehovoril o kauze Počiatkovej vily, konať začala francúzska strana (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Celý príbeh s vilou v Cannes sa začal ešte v roku 2020, kedy súčasný minister financií protestoval pred domom, v ktorom má bývať exminister dopravy za Smer-SD Ján Počiatek. Doteraz sa v prípade nič nedialo, no to sa už zmenilo.

Matovič spolu s poslancom za stranu Za ľudí Jurajom Šeligom totiž v piatok predstúpili pred médiá a povedali, že sa francúzska prokuratúra vilou začala zaoberať. Ako Šeliga ozrejmil, po videu, ktoré Matovič zverejnil krátko pred parlamentnými voľbami, vypracovali pre francúzske úrady poklady, aby preverili legálnosť majetku a konali. A tak sa aj stalo.

Počiatek reaguje na informácie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti)

Pozreli sme si francúzske daňové zákony. Zozbierali sme verejne dostupné informácie o pánovi Počiatkovi, preložili sme ich do francúzštiny a pred pár dňami prišla odpoveď,“ uviedol Šeliga. Okrem toho poskytli Francúzom aj verejne dostupné majetkové priznania Jána Počiatka z času, kedy si mal vilu kúpiť. „Francúzska prokuratúra v tomto prípade koná,“ povedal Šeliga, podľa ktorého budú francúzske úrady preverovať, či Počiatek na kúpu vily nepoužil preprané peniaze, alebo či neobišiel pri kúpe francúzske zákony. Šeliga ozrejmil, že vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemohla prokuratúra poskytnúť viac informácií.

Počiatek reaguje na informácie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

 

Viac o téme: Igor MatovičCannesJán PočiatekJuraj ŠeligaVila v CannesKúpa vily
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu