Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Pohádali sa ako baby na trhu: Pri predkladaní návrhu sa uprostred pléna do seba pustili Kollár s Baránikom!

Kollár a Baránik sa do seba pustili. Zobraziť galériu (2)
Kollár a Baránik sa do seba pustili. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Ján Zemiar, NR SR)

BRATISLAVA - To, čo sa dnes za rečníckym pultom v parlamente stalo sme už videli viackrát, no dnes si do vlasov skočili predstavitelia vlastnej koalície! Všetko mal spustiť podpredseda Ústavnoprávneho výboru Alojz Baránik (SaS). Ten podľa predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina) nepredložil svoj návrh v súlade s rokovacím poriadkom a spustila sa roztržka. Prišlo na zvýšený hlas a aj na búrlivý potlesk!

VIDEO Konflikt poslanca Baránika s predsedom Kollárom:

Konflikt Alojza Baránika s Borisom Kollárom uprostred predkladania návrhu (Zdroj: NR SR)

Kollára do vývrtky dostal Baránik

Kollárov hnev začal v momente, keď Baránik pri rečníckom pulte vyhlásil: "Podal som pozmeňujúci návrh. Najskôr budeme hlasovať o ňom." Tento krok, ktorý chcel Baránik urobiť, sa Kollárovi z duše protivil a ihneď poslanca SaS uzemnil s tým, že jeho návrh nebol podaný v súlade s rokovacím poriadkom. Nebudú preto o ňom hlasovať. To už však Kollár postupne zvyšoval tón hlasu, keďže Baránik mu skákal do reči.

"Mali ste vystúpiť v rozprave a prečítať to bez odôvodnenia. Vy ste to odôvodnili. Dal som vám šancu, aby ste to predniesli správne,“ nenechal sa zastaviť Kollár.

Odchod od rečníckeho pultu, trápne gesto a potlesk

Po týchto slovách zaznel v rokovacej sále potlesk (zrejme aj niektorých koaličných poslancov) a Baránik sa rozhodol odísť od pultu. Čo Kollár len okomentoval slovami "trápne gesto". Neskôr sa však Baránik vrátil a vysvetlil, prečo sa nachvíľu vzdialil. "Ohľadom vášho postupu som dostal viacero odborných názorov, ktoré mi potvrdili, že na tom mojom návrhu nebolo nič také, prečo by sa nemalo hlasovať," nechcel sa vzdať Baránik.

VIDEO Pohádali sa ako
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Skončiť to však nechcel ani Kollár, ktorý vytiahol kartu hierarchie funkcií v parlamente. "Pri všetkej úcte, aj keď ste odomňa starší, schôdzu vediem ja a nie vy. Rozhodol som sa takto podľa rokovacieho poriadku," povedal Kollár a znova sa rozoznel potlesk. Nakoniec Baránik kapituloval a daný návrh podal ako námietku, ktorá ale nebola odsúhlasená. Návrh o zobratí predmetnej správy na vedomie následne už odsúhlasený bol.

Viac o téme: Konflikt NR SRBoris KollárAlojz BaránikPredkladanie návrhu zákona
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu