Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Gynekológ mal zneužívať maloleté dievčatá! POSUN: Ide pred súd, hrozia mu roky vo väzení

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: NsP Myjava, Facebook/M.K.)

TRENČÍN – Prípad gynekológa, ktorý bol obvinený z toho, že sexuálne zneužíval maloleté dievčatá, nabral na obrátkach. Prokurátor totiž na súd podal obžalobu. V prípade preukázania viny mu hrozia roky za mrežami.

Prípad, v ktorom zohráva hlavnú úlohu niekdajší myjavský gynekológ, sa dostal do pozornosti verejnosti potom, ako bolo vo februári 2020 v súvislosti s jeho osobou medializované obvinenie z trestného činu zneužívania a ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Odctedy bolo o celej veci viac-menej ticho.

Podľa najnovších informácií však po dlhých mesiacoch nastal posunun a muž sa postaví pred súd. „Na obvineného M. K. podal prokurátor obžalobu pre pokračujúcí zločin sexuálneho zneužívania v súbehu s prečinom ohrozovania mravnej výchovy mládeže, ktorého sa mal dopustiť v mesiacoch júl až október 2018,“ povedal pre TV Markíza hovorca prokuratúry v Trenčíne Vlastimil Krokvička.

Gynekológ mal zneužívať maloleté
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

„Viackrát vykonal pohlavný, alebo orálny styk s maloletými dievčatami napriek tomu, že vedel, že tieto nedovŕšili 15. rok veku, za čo im dal vecné odmeny,“ dodal. V prípade preukázania viny môže známy lekár za mrežami stráviť až 12 rokov.

Za mobil aj peniaze

Muž sa mal sexuálne stýkať s maloletými dievčatami pochádzajúcimi zo sociálne slabších rodín. Diať sa tak malo u neho v byte, ale aj v ambulancii. Za tieto "služby" im mal na oplátku dávať rôzne odmeny ako financie v desiatkach eur či mobilný telefón. S jednou zo svojich obetí mal podľa medializovaných informácii splodiť aj potomka. 

Lekár, ktorý v čase medializácie prípadu už nepracoval v Myjave, ale v piešťanskej nemocnici, následne skončil aj na tomto pracovisku. Oficiálne mu totiž končila zmluva 30. apríla 2020. Tú mu už vedenie neprdĺžilo. Hoci oficiálne nemocnica nikdy nič také nepotvrdila, obvinený lekár tvrdil, že podľa jeho vedomosti mu nebolo ponúknuté ďalšie pokračovanie pracovného pomeru z dôvodu, že niektorí zamestnanci sa vyhrážali v prípade jeho návratu do práce hrozbou znefunkčnenia celého oddelenia.

Proti samotnému obvineniu sa bránil tým, že je založené na svedeckých výpovediach osôb, ktorých povesť bola už v prípravnom konaní podľa jeho názoru vážne spochybnená. "Súčasne mám dôvodné podozrenie, že iniciátorom reportáží je môj bývalý kolega, ktorý ma dlhodobo šikanoval na pracovisku, sústavne ma ohováral a už v minulosti sa mi vyhrážal, že urobí všetko preto, aby som sedel v base," napísal na sociálnu sieť ešte v máji 2020.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu