Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dobrá správa: Otvorili úsek R7 od križovatky Bratislava, Juh po križovatku Bratislava, Nivy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR František Iván)

BRATISLAVA - V sobotu vo večerných hodinách otvorili 6,3 kilometrov dlhý úsek rýchlostnej cesty R7 od križovatky Bratislava, Juh po križovatku Bratislava, Nivy (Prievoz). Informoval o tom hlavný zhotoviteľ stavby D4R7 Construction.

Stavebník uviedol, že začiatok tohto úseku R7 je pokračovaním Bajkalskej ulice a je spojený s existujúcou diaľničnou sieťou, konkrétne prostredníctvom D1 v mieste mimoúrovňovej križovatky Prievoz, ktorej vetvy budú otvorené v neskoršej etape. Potom prechádza lokalitou Malé Pálenisko, cez Malý Dunaj a vedie západným okrajom Slovnaftu do jeho juhozápadného rohu.

"Dôvod postupného otvárania úsekov pramení z komplikovanejšej organizácie dopravy a vyvarovania sa dôsledkom možných dopravných zápch," vysvetlil stavebník. Zároveň prosí verejnosť o trpezlivosť s víkendovými otváracími procedúrami. Výsledkom pre všetkých vodičov bude podľa neho pohodlnejšie spojenie po R7 a D4 do Bratislavy. Posledné úseky projektu D4/R7 sa budú otvárať postupne. Minulú nedeľu (26. 9.) sa otvoril 4,3 kilometra dlhý úsek diaľnice D4 vrátane Lužného mosta. 

Viac o téme: KrižovatkaúsekBratislavaNivyR7
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu