Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Meteorológovia varujú: Výstraha pred vetrom platí v TÝCHTO okresoch

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na viacerých miestach Slovenska sa počas štvrtkového večera a noci môže vyskytnúť silný vietor a tiež vietor na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. SHMÚ o tom informuje na svojej stránke.

Výstraha druhého stupňa pred silným vetrom na horách je vydaná počas noci pre okresy Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Brezno. Platí od 20.00 h. až do piatka (24. 9.) 18.00 h. Vietor môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 135 až 160 kilometrov za hodinu. "Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," upozornil SHMÚ.

Výstrahy pre Slovensko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Výstrahy prvého stupňa pred silným vetrom či vetrom na horách platia pre okresy Námestovo, Dolný Kubín, Žilina, Martin, Ružomberok, Banská Bystrica, Dunajská Streda, Galanta, Šaľa, Nové Zámky, Komárno a Levice. Upozornenie je vydané rovnako od 20.00 h. až do piatka (24. 9.) 18.00 h. Vietor môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu.  

Výstrahy pre Slovensko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: HoryPočasieVietorSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu