Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar zostáva naďalej vo väzbe

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar zostáva vo väzbe
Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar zostáva vo väzbe (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a ďalší dvaja obvinení v kauze Očistec, Róbert Krajmer a Milan Mihálik, zostávajú naďalej vo väzbe. Senát Najvyššieho súdu (NS) SR na utorkovom neverejnom zasadnutí rozhodol, že dôvod kolúznej väzby u obvinených aj naďalej trvá. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"Senát 3T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí v trestnej veci PaedDr. Tibora G., Mgr. Róberta K. a Mgr. Milana M. čiastočne vyhovel sťažnostiam obvinených v zmysle zúženia rozsahu väzobných dôvodov s tým, že bol u obvinených vypustený dôvod preventívnej väzby," uviedla Važanová. Senát súčasne rozhodol, že dôvod kolúznej väzby u obvinených aj naďalej trvá.

Tibor Gašpar a ďalší policajní exfunkcionári boli zadržaní v rámci vlaňajšej policajnej akcie Očistec. V prípade padli obvinenia pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a pre zločin korupcie. Vo väzbe sú preto, aby nemohli ovplyvňovať svedkov na slobode a pokračovať v trestnej činnosti.

Viac o téme: VäzbaTibor GašparRóbert KrajmerMilan MihálikKolúzna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu