Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Šokujúce zistenia v prípade krvavej drámy v Trenčíne: Omyl útočníka?! Obeť si mal pomýliť

Útočník mal byť prezlečený za ženu. Zobraziť galériu (3)
Útočník mal byť prezlečený za ženu. (Zdroj: reprofoto - tv markiza)

TRENČÍN – Dráma, ktorá sa v piatok vo večerných hodinách odohrala v Trenčíne, má nečakaný vývoj. Všetko začalo tým, že muž nožom napadol iba 17-ročné dievča a opakovane ho bodol do chrbta. Ako sa však ukazuje, mladá žena nemala byť pôvodne obeť. Útočník si ju mal "iba" pomýliť.

O prípade prvýkrát informovali trenčianski policajti v sobotu, kedy uviedli, že na Električnej ulici na chodníku bolo do chrbta bodnuté 17-ročné dievča. Dôvod vtedy povedať nevedeli a vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne tak začal trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví. Podozrivého muža obmedzili na osobnej slobode a vykonali s ním potrebné procesné úkony.

V priebehu vyšetrovania však prišiel šok. Podľa informácií TV Markíza totiž 21-ročný mladík nemal pôvodne vôbec v pláne napadnúť dotyčnú ženu. Jeho obeťou mal byť niekto iný, avšak prišlo k omylu.

Šokujúce zistenia v prípade
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Mladú ženu bodol do chrbta minimálne trikrát, pri poslednom bodnutí sa mu však mala čepeľ zlomiť a ostať uviaznutá v tele dievčaťa. Páchateľ, ktorý mal byť v čase útoku prezlečený za ženu, mal následne odísť do baru, kde si dal pivo.

"Počas vyšetrovania vyšli najavo skutočnosti, na základe ktorých si vec v zmysle miestnej a vecnej príslušnosti prevzala vyšetrovateľka Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne, ktorá obvinila 21 ročného muža z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu," uviedla v nedeľu polícia. Vyšetrovateľka zároveň podala podnet na podanie návrhu na väzobné stíhanie obvineného.

Šokujúce zistenia v prípade
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

Mladá žena mala podľa informácií čas.sk z miesta činu ešte vládať utiecť a zavolať svojmu otcovi, ktorému povedala čo sa stalo. Ten následne zalarmoval záchranné zložky. Z Trenčína musela byť dievčina vrtuľníkom prevezená do Bratislavy. "Po stabilizovaní základných životných funkcií dievča z Fakultnej nemocnice v Trenčíne letecky previezli do vyššieho zdravotníckeho zariadenia - Univerzitnej nemocnice Bratislava - Ružinov," uviedli leteckí záchranári.

Prijatie pacientky potvrdila aj Univerzitná nemocnica Bratislava. "Môžeme potvrdiť, že Univerzitná nemocnica Bratislava prijala spomínanú pacientku. Vzhľadom na to, že ide o maloletú osobu, nebudeme poskytovať bližšie informácie k jej zdravotnému stavu," uviedla hovorkyňa nemocnice Eva Kliská. Žena má byť po operáciií v stabilizovanom stave. 

Tri verzie

Polícia má v prípade útoku pracovať s tromi verziami. Ako uvádza čas.sk, jedna z nich hovorí o tom, že útočník mal pred činom tínedžerku stretnúť a pýtať si od nej mikinu. Tá mu ju však nechcela dať a tak si mal na ňu počkať a pomstiť sa.

Druhá verzia má byť postavená na to, že napadnutá žena sa podobala na inú, ktorú mal útočník zabiť už pred tromi rokmi. Tretia hovorí práve už o spomínanom omyle páchateľa, ktorý chcel pôvodne napadnúť inú ženu. 

Viac o téme: útočníkBodnutiePolícia Trenčín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu