Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ďalší spor v koalícii! SaS kritizuje Mikulcov návrh o lustrácii účtov: Takto to nepôjde, tvrdí Viskupič

Viskupič sa stavia na odpor proti novému zákonu Mikulcovho ministerstva. Zobraziť galériu (2)
Viskupič sa stavia na odpor proti novému zákonu Mikulcovho ministerstva. (Zdroj: SITA/Martin Medňanský, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - V koalícii je ďalší spor. Akoby nám nestačil Sulík s Matovičom, v týchto chvíľach sa proti sebe škriepia aj minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) s jeho najnovším zákonom a predseda finančného výboru NR SR Marián Viskupič (SaS). Adresoval mu výzvu, v ktorej hovorí rázne nie na najnovší zákon z jeho dielne.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) totiž nesúhlasí s iniciatívou Mikulcovho ministerstva, aby mohli policajti už pri prešetrovaní priestupkov zisťovať údaje o majiteľoch bankových účtov. Majú s tým viacero problémov. "Už pred pár mesiacmi sme sa ohradili voči návrhu ministerstva vnútra vytvoriť centrálny register účtov, v ktorom mali byť zbierané aj údaje o denných zostatkoch na účtoch ľudí a firiem. Tento krok bol pre nás absolútne neprijateľný," tvrdí člen koalície a predseda spomínaného výboru Viskupič.

Ďalší spor v koalícii!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

Viskupič je proti a hovorí o odpore na koaličnej rade

Dnes podľa jeho slov postupuje ministerstvo vnútra veľmi podobne a opäť avizujú nesúhlas na koaličnej rade. "Tento návrh a zásah do bankového a telekomunikačného tajomstva budeme pripravení na koaličnej rade vetovať. Plánované rozšírenie sa zároveň prieči požiadavkám na ochranu súkromia jednotlivca a ochranu osobných údajov v zmysle GDPR. Navyše, ministerstvo vnútra robí zbytočnú nadprácu pri boji s praním špinavým peňazí a dochádza tak k tzv. goldplatingu, proti ktorému sme sa zaviazali v PVV bojovať,“ uviedol už vopred predseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet Marián Viskupič.

Viac o téme: ZákonBankové účtyRoman MikulecMarián Viskupič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu