Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kontroverzná FOTO poslankyne Tabák má dohru: Šéf TANAP-u ju zoberie na vyšetrovanie, prídu na miesto činu!

Šéf TANAP-u pôjde s Romanou Tabák na miesto činu. Zobraziť galériu (4)
Šéf TANAP-u pôjde s Romanou Tabák na miesto činu. (Zdroj: Facebook/Romana Tabak, TASR/Adriána Hudecová)

VYSOKÉ TATRY/BRATISLAVA - Počas začiatku leta si užila trapasov viac ako dosť, no jeden z nich prekryl aj tie ostatné. Hovoríme o kontroverznej poslankyni Romane Tabák (OĽaNO), ktorá sa preslávila najmä svojimi príspevkami na sociálnej sieti. Ten posledný ju zrejme ale bude poriadne mrzieť. Týka sa jej "letného kúpeľa" v jednom z potokov v oblasti Tatier. Fotografia ako taká vzbudila pobúrenie ľudí a tiež zalarmovala Tatranský národný park (TANAP), ktorý má v tomto prípade novinky.

Poslankyňa za OĽaNO totiž ku koncu júla na sociálnej sieti zverejnila fotografiu, ako sa kúpe v jednom z horských potokov, čo vyvolalo vlnu rozhorčenia a slovách o tom, že Tabák možno porušila jedno z mnohých nariadení chránených tatranských území. Prípad zašiel až tak ďaleko, že sa mu začal venovať samotný TANAP a jeho śéf osobne.  

Poslankyňa Romana Tabak sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Romana Tabak)

Šéf TANAP-u s ňou pôjde na "miesto činu"

Všetko vysvetlil šéf správy TANAP-u Pavol Majko pre portál SME. Ten síce žiadne prevratné novinky v prípade nezaznamenal, no konanie sa napriek tomu začína. "Ja som s ňou (Tabák, pozn. red.) však už bol osobne a dohodli sme sa aj na opatreniach, ktoré ona potom zverejní," tvrdí Majko. 

Ten tvrdí, že Tabák sa mu mala dokonca ozvať sama s tým, že ju to mrzí, chce pomôcť a urobiť nejakú nápravu. "Takže sme sa stretli a pôjdeme spolu ešte aj do terénu zrejme v najbližších dňoch. Využijeme, že je známa osobnosť, aby urobila nejakú osvetu o tom kúpaní," tvrdí Majko.

Šéf TANAP-u Pavol Majko
Zobraziť galériu (4)
Šéf TANAP-u Pavol Majko  (Zdroj: TASR - Adriána Hudecová)


Poslankyňa Tabák skutočne nemá svoj týždeň: TANAP si ju podá pre kúpeľ v horskom potoku!


Vraj to robili všetci, máme očakávať video

Tá sa ohľadom fotografie chvíľu bránila tým, že to "tak robili" aj ostatní. "Vravela, že sa tam všetci kúpu a nevedela, že je to zakázané a je tam piaty stupeň ochrany," pokračuje šéf správy TANAP.

Kontroverzná FOTO poslankyne Tabák
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Dokonca sa mu už aj podarilo vypátrať miesto, kde približne fotografia vznikla. Tabák ju totiž o pár minút po kritike zmazala, no napriek tomu už bolo neskoro a kolovala po internete. "Bolo to neďaleko zariadenia Karpatia, nad ním je taký odber vody aj s balvanmi, asi 100 metrov nad Cestou slobody (Studenovodský potok, pozn. red.). Tak sme sa s pani poslankyňou dohodli, že pôjdeme opäť na to miesto spolu aj s kolegami strážcami, tam sa to označí a ona k tomu niečo povie. Ešte nemáme dohodnuté detaily, takže nechcem predbiehať, ale sľúbila to a video dá asi na svoj facebook," verí Majko.

Viac o téme: KúpanieFotografiaVyšetrovanieTANAPPavol MajkoRomana Tabak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu