Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tragédia na jazere: Pod Jakubkom sa prelomil ľad!

Patrik (13) ukazuje na miesto nešťastia. Tragédiu pripomína vysekaný pás v ľade.
Patrik (13) ukazuje na miesto nešťastia. Tragédiu pripomína vysekaný pás v ľade. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Dráma na jazere sa skončila tragédiou! Krehký ľad sa prelomil v sobotu podvečer pod 10-ročným Jakubkom P. († 10) z Košíc. Chlapec si chcel iba skrátiť cestu domov. Pár minút sa ešte dokázal udržať na ľadových kryhách, no potom zmizol pod hladinou. Nepomohol ani rýchly zákrok hasičov a neskoršie oživovanie na brehu. Topiaci sa ľad sa mu nakoniec stal osudným.

Jakub hral s kamarátmi futbal, no potom časť partie odišla preč. Chlapec sa preto rozhodol, že pôjde domov a vybral si skratku - po ľade cez jazero v rovnomennej mestskej časti Košíc. "Ľad sa pod ním preboril. Začal strašne kričať o pomoc. Z brehu mu viacerí hovorili, aby sa snažil vyliezť. Nedarilo sa mu to, ľad sa ďalej lámal," vraví o smutnej udalosti kamarát Patrik (13).

Jakub bol od brehu asi 40 metrov. Okoloidúci volali hasičov, ktorí na miesto prišli aj s člnom. "Išlo o náročnú záchranu, pretože asi 5 metrov od brehu bol ľad. Jeden z hasičov chcel po ňom prejsť čo najrýchlejšie ku chlapcovi, no ľad sa pod ním preboril. A tak z člna pádlami i sekerou prerážali ľad až ku chlapcovi," uviedol krajský operačný dôstojník hasičov v Košiciach.

Kým však prišli na miesto nešťastia, chlapec sa už nevládal držať a zmizol pod hladinou. Telo hasiči rýchlo našli a odniesli na breh. Tam však už Jakubovi nepomohol ani privolaný lekár. "Trvalo to celé asi hodinu. Jakub si takto viackrát skrátil cestu, ale vtedy bol ľad oveľa hrubší," dodal jeho kamarát Patrik.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu