Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Hlasisti pokračujú v nakladaní vláde: Šikanujete nezaočkovaných ľudí a z testovania bol len biznis!

Hlas hovorí o kategorizácii ľudí zo strany vlády. Zobraziť galériu (3)
Hlas hovorí o kategorizácii ľudí zo strany vlády. (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Opoziční predstavitelia neparlamentného Hlasu-SD pokračujú v masívnej kritike vlády, ktorú obviňujú z toho, že občanov v kontexte očkovania delia na kategórie. Na tlačovom brífingu to povedal Richard Raši ale aj Erik Tomáš.

VIDEO Tlačová konferencia strany Hlas:

Hlas tvrdí, že vláda pokračuje v šikanovaní nezaočkovaných občanov Slovenska a tiež pendlerov (Zdroj: Topky/Maarty)

Podvod na občanoch, tvrdí Raši

"Antigénové testovanie je biznisom pre vyvolených," presne takto začal brífing podpredseda Hlasu-SD Richard Raši. "Pamätáme si prirovnania k SNP či zlomeniu krku hnusobe. Vláda trestá občanov za vlastné zlyhania. Všetci, ktorí majú pozitívny tento test a boli vedení ako chorí na covid, boli doteraz považovaní za pacientov, tak dnes už títo ľudia nie sú považovaní za tých, ktorí covid prekonali a za testy si budú musieť platiť. Toto je zo strany štátu absolútne neférový krok a podvod na občanoch," tvrdí Raši.

VIDEO Hlasisti pokračujú v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

"Tieto testovania nás stáli viac ako pol miliardy eur. Občania sú teraz nútení si platiť drahé testy. Vyzývame vládu, aby zrovnoprávnili občanov, ktorých ešte nedávno označovali ako chorých na covid," vyzval vládu Raši.


Prekonal som COVID a mám prvú dávku... Som považovaný za plne zaočkovaného? ÚVZ SR vysvetľuje


Hlas pôjde na protesty na hranice

Ako druhý prehovoril Erik Tomáš, ktorý si zobral na paškál tému hraničných prechodov a pravidiel na nich. "Vláda odignorovala rozhodnutie Ústavného súdu a naopak, opatrenia sprísnila, Na šikane nezaočkovaných ľudí sa teda nič nezmenilo. Chcú si takto vynútiť povinné očkovanie," povedal Tomáš s tým, že na základe týchto vecí sa strana rozhodla k zásadnému kroku.

VIDEO Hlasisti pokračujú v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

"Strana Hlas osobnou účasťou zajtra podporí protesty na hraniciach," dodal Tomáš.

Ministerstvo ohlásilo, ako dopadla koaličná rada o testovaní

Na informácie ohľadom testov však dnes reagovalo aj ministerstvo zdravotníctva cez svoju hovorkyňu Zuzanu Eliášovú, ktorá prezradila to, na čom sa včera zhodla koaličná vláda v týchto otázkach. "PCR testy nad rámec indikovaných prípadov budú aj bezplatne. Diskutuje sa ešte o presnom počte, my sa prikláňame k dvom testom mesačne. Zhodli sme sa na tom, že antigénové testovanie nebude bez poplatku, ale za manipulačný poplatok 5 eur. Testovať sa bude v nemocniciach," povedala Eliášová s tým, že tieto pravidlá budú platiť po 9. auguste a dovtedy bude situácia bez zmeny.

Viac o téme: HraniceOčkovanieRichard RašiÚstavný súdErik TomášZuzana DolinkováHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu