Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Silná výzva pre odporcov OČKOVANIA: Nezneužívajte ťažkú stratu! Rodina zverejnila príčinu smrti Lasicu

(Zdroj: Topky/Jan Zemiar, Facebook/Victor Breiner)

BRATISLAVA - Nový poradca pre boj s hybridnými hrozbami na ministerstve obrany Victor Breiner zdvíha v týchto hodinách varovný prst. Po náhlom úmrtí hereckého a komediálneho velikána Milana Lasicu očakáva množstvo vymyslených fám o jeho smrti, ktoré môžu súvisieť s očkovaním a varuje pred nimi verejnosť. Súdny patológ so súhlasom rodiny zverejnil príčinu smrti.

Patológ Michal Palkovič, riaditeľ sekcie súdneho lekárstva a patologickej anatómie Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, so súhlasom rodiny zverejnil príčinu smrti, aby sa predišlo rôzny, dezinformáciám. Rezort zdravotníctva vyzval odporcov očkovania, aby nezneužívali úmrtie Milana Lasicu. 

VIDEO Milan Lasica ako Jánošík v scénke so Zuzanou Kronerovou

Milan Lasica ako Jánošík v scénke so Zuzanou Kronerovou (Zdroj: STV)

Lasicovi zlyhalo srdce

"Tento prípad sme preskúmali a akýkoľvek súvis s očkovaním môžeme jednoznačne vylúčiť. Pán Lasica bol očkovaný 3. februára. So súhlasom jeho najbližšej rodiny môžeme zverejniť, že bol dlhodobo liečený na problémy so srdcom a zomrel na javisku z dôvodu zlyhania srdca," napísal Palkovič. 


Šokujúca správa! Zomrel Milan Lasica (†81): Odpadol na koncerte, oživiť sa ho už nepodarilo!


Skupina odporcov očkovania si však univerzálnejšiu tému nemohla želať, má to navyše veľké emócie. Breiner v statuse skupinu označuje ako "antisystém, ktorý otočí smrť Milana Lasicu na kampaŇ proti očkovaniu". "Dobrá propaganda je stále šitá na mieru: využíva známe symboly a mytológiu. Milan Lasica nie je iba súčasťou Slovenskej kultúry, je súčasťou slovenskej duše. Antisystém si na antivaxerskú propagandu nemohol želať univerzálnejšiu tému, ktorá má navyše aj silný emocionálny náboj," varuje verejnosť Breiner s tým, že v týchto dňoch môžu byť svedkami mnohých vymyslených príbehov a poloprávd.

Očkoval sa ešte vo februári

Je pritom známe, že herec sa proti ochoreniu covid-19 očkoval ešte vo februári tohto roka, a to presne na svoje 81. narodeniny v Univerzitnej nemocnici v Bratislave v Starom Meste.

Jeho smrť vyvolá mediálny výtlak, varuje Breiner

Smrť Lasicu bude mať podľa Breinera mimoriadne veľký mediálny výtlak a univerzálne otočí pozornosť celej spoločnosti na túto udalosť. "Antisystém a jeho dezinfo scéna, ktorí ani zďaleka nemajú výtlak hlavnoprúdopvých médií, musia nutne nasadnúť na túto mediálnu vlnu a naplno ju využiť. Maestra milovali všetci. Antisystém si preto nenechá ujsť príležitosť tlačiť antivaxerskú propagandu aj tým ľuďom, ktorí boli doteraz mimo jej vplyvu alebo mu ešte nestihli podľahnúť. Pochybnosti o bezpečnosti očkovania sa tak dostanú aj tam, kde doteraz publikum nemali," pokračuje poradca pre boj s hybridnými hrozbami.

Nezačnú hneď, počkajú si na anonymné správy

Hlavní predstavitelia antisystému pritom podľa neho naratív tejto témy nepreberú okamžite. Vyčkajú vraj, kým to pretlačia na povrch anonymné dezinfoweby alebo profily na sociálnych sieťach. "Až potom ich svojím výtlakom zosilnia a urobia z nich dezinfo mainstream. Práve teraz prebieha boj o nerozhodnutých. Predstavitelia štátu a občianska spoločnosť sa snažia osloviť ľudí, ktorí s očkovaním váhajú. Antisystém má mnoho čiastkových naratívov, ktorými ľudí od očkovania odhovára, no smrť Milana Lasicu sa zrejme stane vlajkovou loďou antivaxerskej kampane," pokračuje Breiner.

Jej cieľom vraj bude, aby po niekoľkých pár týždňoch, keď téma jeho smrti v médiách odznie, ostal v spoločnosti naratív, že herec zomrel na následky očkovania, že nie je bezpečné. Breiner v závere vyzval ľudí, aby verili vedcom a vede, nie klamstvám.

Viac o téme: OčkovanieMinisterstvo obranyMilan LasicaKoronavírusHybridné hrozbyVictor Breiner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu