Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Raši vyzval koaličnú SaS, aby odvolala Jána Rudolfa a vrátila peniaze z nákupu

Richard Raši
Richard Raši (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR z mimoparlamentného Hlasu-SD Richard Raši vyzval koaličnú SaS, aby odvolala svojho nominanta Jána Rudolfa z postu šéfa Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR. Uviedol to v reakcii na tvrdenia Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO), podľa ktorého SŠHR pri nákupe testov porušila princíp transparentnosti a rovnakého zaobchádzania.

"To, čo sme tvrdili už viac ako pol roka, potvrdil aj ÚVO. Sulíkove štátne hmotné rezervy porušili pri nákupe antigénových testov od trnavskej firmy Matovičovho známeho zákon. Áno, od tej firmy, ktorej zisk sa v minulom roku vyšplhal na viac ako tri milióny eur," uviedol Raši. SaS tiež vyzval, aby peniaze, ktoré do tohto nákupu štát investoval, štátu vrátila.

ÚVO preveroval zákazky zadané postupom priameho rokovacieho konania v dôsledku mimoriadnej udalosti z októbra 2020. SŠHR odmieta, že by postupovala netransparentne v nadväznosti na princíp rovnakého zaobchádzania tým, že uzavrela kúpnu zmluvu s uchádzačom, ktorého ponuka podľa právneho názoru ÚVO nespĺňala požiadavky na predmet zákazky, stanovené SŠHR.

Viac o téme: NákupTestyRichard RašiSasKoronavírusJán Rudolf
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu