Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Po zrážke auta s vlakom utrpel muž (35) ťažké zranenia: Do nemocnice ho previezol vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

BOLEŠOV - Ťažké zranenia utrpel po zrážke s vlakom v utorok dopoludnia v katastri Bolešova (okres Ilava) 35-ročný vodič osobného auta. Mužovi pomáhali leteckí záchranári z Trenčína, informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková.

"Po zrážke vodič utrpel vážne poranenie hlavy s krátkodobou stratou vedomia. Po vyslobodení hasičmi si následne posádka leteckých záchranárov, ktorá pristála hneď vedľa miesta nehody, pacienta prevzala do svojej starostlivosti," uviedla Hopjaková.

Muž bol podľa nej už pri vedomí, na okolnosti zrážky si však nepamätal. "Lekár mu poskytol neodkladné zdravotné ošetrenie, následne ho preložili na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave, no s vážnym úrazom hlavy, ho vrtuľníkom previezli do Fakultnej nemocnice v Trenčíne," dodala.

Okolnosti zrážky nákladného vlaku a osobného auta vyšetruje polícia. "Podľa doposiaľ získaných informácií vodič osobného motorového vozidla pravdepodobne nerešpektoval dopravnú značku Stoj, daj prednosť v jazde a vošiel na železničné priecestie, po ktorom práve prechádzal nákladný vlak," uviedla trenčianska krajská policajná hovorkyňa Danka Adámiková. U rušňovodiča bola podľa nej dychová skúška negatívna, vodičovi osobného auta odobrali krv na zistenie prítomnosti alkoholu v nemocnici.

Viac o téme: VlakZranenieVodičBolešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu